Tgrt Haber
18 Temmuz 2021 17:57

Son dakika! Ömer Çelik'ten AB'ye başörtü tepkisi: Dini özgürlükleri ihlal ediyor

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Avrupa Adalet Divanı’nın Almanya'daki iki işletmenin çalışanlara başörtü yasağını onamasına tepki gösterdi. Çelik, "Dini özgürlükleri ihlal eden karar yanlış bir karardır" dedi.

Son dakika! Ömer Çelik'ten AB'ye başörtü tepkisi: Dini özgürlükleri ihlal ediyor
Son dakika,AK Parti,Ömer Çelik,AB,Avrupa Birliği

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABAD'ın Almanya'daki iki işletmenin başörtü yasağını onaylamasına tepki gösterdi. Çelik, "Avrupa Adalet Divanı’nın dini özgürlükleri ihlal eden kararı yanlış bir karardır. Bu karar, Avrupa’daki Müslümanlara karşı ön yargıyı besleyen ve İslamofobik yabancı düşmanı çevreleri cesaretlendirecektir" ifadelerini kullandı.

ABAD'ın aldığı kararın hak ve özrgürlükler düzeniyle bağdaşmadığını vurgulayan Çelik, "ABAD’ın temel hak ve özgürlükler noktasında sınırlandırıcı yorumları demokratik değerlerden geri gidişe yol açacaktır" dedi.

IRKÇILIK VE İSLAM DÜŞMANLIĞI İLE MÜCADELEYE DARBE VURDU

Alınan kararın ırkçılık ve İslam düşmanlığı ile mücadeleye büyük bir darbe vurduğunun altına çizen Çelik,  "ABAD’ın bu kararının Avrupa’daki Müslüman kadınlara yönelik dini inançları nedeniyle uygulanan ayrımcılığın arttığı bir döneme denk gelmesi ise daha büyük talihsizliktir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Avrupa Birliği'nin (AB) en üst yargı organı olan Avrupa Adalet Divanı, iş yerinde başörtüsü gibi dini sembollerin yasaklanıp yasaklanamayacağı konusunda yapılan başvuruda kararını açıklamıştı.

İşverenin iş yerinde "siyasi, dini ya da dünya görüşünü yansıtan" ve dışarıdan açıkça görülebilir şekildeki sembolleri belli şartlar altında yasaklayabileceğine hükmeden Divan, ancak bunun için işverenin müşterilerine karşı tarafsız görünüm sergileme ya da sosyal huzursuzlukların önüne geçme ihtiyacını kanıtlaması gerektiğini kaydetti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...