Tgrt Haber
19 May 2015 05:59

'Önce bize sahip çık Kılıçdaroğlu'

CHP'li Bayraklı Belediyesi'nin işten attığı 17 işçi ise haksızlığa uğradıklarını, seslerini de duyan olmadığını söylüyor

'Önce bize sahip çık Kılıçdaroğlu'
kemal kılıçdaroğlu, taşeron, işçi,

Sabah gazetesinden Onur Tungut'un haberine göre: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim öncesi meydanlarda "Taşeron sistemini kaldıracağız" vaadini tekrarlarken, CHP'li Bayraklı Belediyesi'nin işten attığı 17 işçi de işlerine dönebilmek için çaba harcıyor. İşten atılmalarına gerekçe olarak verimsizliklerinin gösterildiğini anlatan işçiler, gerçek sebebin bundan çok farklı olduğunu söylüyerek, Kılıçdaroğlu'na, "Taşeronu bitireceğiz diyorsun ama önce bize sahip çık" diye seslendi. Hükümet, 22 Ocak'ta alt işverende sendikalılaşmanın önü açınca Bayraklı Belediyesi'nin taşeron temizlik personeli 4 Şubatta Belediye-İş Sendikası 4 Nolu Şube'de örgütlenmek istedi. 255 temizlik işçisinden 149'u örgütlenerek sayı tespiti için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvurdu. Sendikalılaşmaya öncülük eden temizlik personeli Erdal Ballıkaya, Abdullah Kahraman ve Ersan Deniz, verimsizlik nedeniyle işten çıkartıldı. İlerleyen süreçte 14 kişinin daha işine verimsizlik nedeniyle son verildi.

BASKI YAPIN DİYORDU
6 yıl önce belediye olan Bayraklı'da, bizzat başkan Hasan Karabağ'ın işe aldığı personellerden Abdullah Kahraman, konuya ilişkin şunları anlattı: "Başkan resmi günlerde, konuşmalarda sürekli sendika vermek istiyorum diyordu. Tanıdığınız vekillere söyleyin sendikalılaşmak için gereken yasayı çıkartsınlar diye baskı yapın diyordu. Bizler ilerleyen süreçte mağduriyetimizi belirtici bir eylem yapacaktık fakat Hasan Karabağ'ın ağabeyi vefat etti. Hem ağabeyine hem başkana saygımızdan eylem kararını erteledik. Hatta İzmir ziyaretinde Kılıçdaroğlu'nun korumasına durumumuzla ilgili mektup verdik. Fakat Başkan Karabağ, DİSK ile anlaşmış. Fen İşleri Park Bahçeler personellerini DİSK'e üye yapmak istediler. Sayıalrı 150 olan çöpçü arkadaşlarımız bu toplantılara katılmadı. Böyle olunca da DİSK 2 Nolu Şube Başkanı Taner Yıldız burada örgütleme yapamayacağını belirtti. Başkanın amacı Belediye- İş Sendikası 2 Nolu Şube'nin sayısını azaltıp işçileri DİSK'e geçirmekti. Şimdi sendika ile birlikte 17 kişi, iş mahkemesine başvurduk. İlk duruşmamız yapıldı. İşlerimize geri dönmek istiyoruz" dedi.

İHANET ETMEDİK
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile görüşme taleplerinin sonuçsuz kaldığını dile getiren Kahraman, "Bizi işten atarken sebep olarak verimsizlik dediler. Ama 17 işçinin 17'si de takdir belgeli. Birimiz bile bugüne kadar ihtar yemedik, ihanet etmedik, ekmeğimize sahip çıktık. Bizler Hasan Başkanı çok seviyoruz, kendisine karşı en ufak bir kötü düşüncemiz yok. Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bizleri duymasını istiyoruz. Kemal kılıçdaroğlu, taşeronu bitireceğiz diyor. Ama Bayraklı Belediyesi bizleri işten atıyor" diye konuştu. Evinin kira olduğunu belirten işten atılan temizlik personeli Yasemin Aldemir, "Çalışırken 40 bin lira kredi çekmiştim. Kira ödüyorum. Ama ay sonu ne olacak bilmiyorum. CHP üyesiyim, genel başkan bize sahip çıksın" dedi. İşten atılanlardan Gökhan Şakar ise, "Bayraklı Belediyesi'nin mazbatalı yedek meclis üyesiyim. 25 bin lira borcum var. 18 bin 500 lira tazminat verdiler. Kanser hastasıyım. İşime dönmek istiyorum" diye çağrıda bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...