Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ocak 2016 08:33

Operasyonlar sonrası plan hazır

Hükümet, güvenlik politikalarıyla eşzamanlı olarak bir kısmı uygulamaya giren sosyal politikalara hız verecek. Özellikle genç kuşak üzerinde terör örgütünün etki alanı oluşturmamasına dikkat edilecek

Operasyonlar sonrası plan hazır
hükümet, operasyon,

 AK Parti’nin hafta sonu Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiği çalışma kampında ‘Terörle Mücadele ve Güvenlik’ oturumunda konuşan İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, hendekler kapatıldıktan, sonra terörle mücadelenin bitmeyeceğini, terör örgütünün bölge halkıyla irtibatını kesmek için etkin bir mücadeleyi hayata geçireceklerini kaydetti.

SOSYAL POLİTİKALAR BÖLGEDE HIZLANACAK

Buna göre hükümet, güvenlik politikalarıyla eşzamanlı olarak bir kısmı uygulamaya giren sosyal politikalara hız verecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ile yapılacak projeler uygulamaya girecek. Bölgedeki çocuk ve gençler için spor tesisleri, gençlik ve kültür merkezleri daha işlevsel olarak kullanılacak. Üniversiteler, kültürel hayata katkı sağlayan etkinlikler düzenleyecek. Özellikle genç kuşak üzerinde terör örgütünün etki alanı oluşturmamasına dikkat edilecek. Psikolog, sosyolog ve akademisyenlerle sokak ziyaretleri yapılacak. Öğretmen ve doktorların bölge halkıyla daha yakın ilişki kurması sağlanacak. Çocuklara kitap, oyuncak, bilgisayar, bilgisayar oyunu dağıtımı gibi birçok proje hayata geçirilecek. Maddi durumu iyi olmayan ailelere ücretsiz internet erişimi sağlanacak.

"BU YOL YOL DEĞIL"

İçişleri Bakanı Âlâ, “İdareciler Günü” nedeniyle düzenlenen programda, teröristlere “Bu yol, yol değildir. Yol yakınken bu yoldan dönün” çağrısı yaptı. Terörle mücadelenin terör bitene kadar devam edeceğini belirten Âlâ, “İnsanları sokağa çağırıp, şiddete çağırıp sonra da ‘Bakın neler oluyor’ diyerek fotoğraf göstermenin akılla izahı yoktur. Onu sokağa çağırırsan, eline silah verirsen devlet güçleri seyredecek mi?” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...