Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ocak 2015 08:47

Ordu Giresun Havalimanı için geri sayım başladı

Dünyada tamamı deniz üzerinde yapılan üçüncü havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılması için geri sayım başladı.

Ordu Giresun Havalimanı için geri sayım başladı
ordu giresun havalimanı,geri sayım,test,

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'in “Gururumuz” dediği projenin altyapı işleri, öngörülen zamandan önce tamamlandı. Kısa süre sonra deneme uçuşlarının başlayabileceği tahmin edilen havaalanıyla ilgili bilgi veren yetkililer, projenin, Türkiye'deki inşaat sektörünün geldiği yeri göstermesi açısından çok önemli olduğunu ifade ediyor. Mart ayı sonuna kadar faaliyete geçmesi beklenen Ordu-Giresun Havaalanı, dünyada deniz yüzeyine yapılan üçüncü havalimanı. Daha önce Japonya'da Kansai ve Hong Kong havalimanları deniz üzerine yapılmıştı. Havalimanı, Samsun Havalimanı'nın Ordu'ya, Trabzon'un ise Giresun'a uzak olması sebebiyle iki kent halkının sıkıntısını ortadan kaldıracak. 173 milyon lira harcamayla yapılan havalimanının 3 kilometre uzunluk ve 60 metre genişliğinde pisti bulunuyor. 7 bin 235 metre uzunluğundaki koruyucu mendirek, 100 yıllık dalga yükseklikleri dikkate alınarak denizden 7.50 metre yükseklikte inşa edildi. Çalışmalarda, 1 milyon kamyona sığan 40 milyon ton ocak taşı kullanıldı. Zemin için 50 sondaj yapıldı, uygun taş ocakları tespit edildi. Önce minyatür havalimanı inşa edildi, ardından inşaat başladı. Çalışmaları süren terminal binaları da tamamlandığında havalimanı, muhtemelen mart ayında hizmete açılacak.

GURUR  PROJESİ
Altyapı işleri tamamlanan, İÇDAŞ ve Cengiz İnşaat ortaklığı ile yürütülen proje için Mehmet Cengiz, “Bu projenin mühendisliği ile gurur duyuyorum” demişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...