Tgrt Haber
10 Ağustos 2017 14:51

Organ bağışında örnek ilçe Atakum

Taşçı: “Bağışçıların isimlerini yaşatacağız”

Organ bağışında örnek ilçe Atakum
orgam bağışı,,örnek ilçe

Türkiye genelinde yapılan organ bağışlarında, 2017 yılı Temmuz ayının ‘en çok bağış yapılan ilçesi’ Atakum ilçesi olarak açıklandı. 
Türkiye’de milyon başına donör sayısında ilk sırada Samsun yer alırken, yine Türkiye’de en fazla organ bağışçısının Atakum ilçesinde bulunmasından duyduğu mutluluğu ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Organlarıyla başkalarını yaşatan bağışçıların ismini, biz de ilçemizdeki parklarda yaşatıyoruz” dedi.
Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi öncülüğünde gerçekleştirilen organ bağışı kampanyalarının hızlandırılması sonucunda elde edilen yeni bağışçılar, Atakum ilçesini, organ bağışı konusunda Türkiye’nin zirvesine taşıdı. 2017 yılı Temmuz ayı bağışçı sayısında, Türkiye’nin en fazla organ bağışçı sayısına ulaşan Atakumluların, bu duyarlılığının Türkiye’ye örnek olması gerektiğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, organ bağış farkındalığı için başlattıkları yeni çalışmadan bahsetti. Başkan Taşçı, “Organ bağışı yaparak, başkalarını yaşatan vatandaşlarımızın adlarını, bizler de ilçemizdeki parklarda yaşatıyoruz” diye konuştu.

Taşçı'nın haklı gururu
Türkiye’de en çok organ bağışı yapılan Atakum ilçesinde, belediye başkanı olmanın gururunu yaşadığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum, duyarlılıkları ve sosyal konulardaki öncülükleriyle hep ön planda olmuş bir ilçe. Bu duyarlılıklarından birisi de organ bağışıdır. Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi öncülüğünde, Sağlık İl Müdürlüğü ve Atakum İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen bağış kampanyalarına, biz de Atakum Belediyesi olarak destek veriyoruz. Elde edilen 2017 Temmuz ayı verilerinde, Atakum ilçesinin, ‘Türkiye’deki en fazla organ bağışçısı olan ilçe’ olarak açıklanmasından dolayı mutlu ve gururluyuz. Bu anlamda, biz de Atakum Belediyesi olarak, organ bağışı yapıp, başkalarının hayatını kurtaran vatandaşlarımızın adını parklarımızda yaşatmaya başladık. Amacımız bu konuda ciddi bir farkındalık oluşturmaktır. Gerek sağlık kurumlarımız gerekse biz yerel yöneticilerin bu konuda gösterdiği çalışmalar, vatandaşlarımızın duyarlılıklarıyla birleşince, böyle güzel sonuçlar alınıyor” diye konuştu.

İsimleri Atakum'da yaşıyor
Organ bağışçılarının adlarının parklarda yaşatılması noktasında iki parka bağışçıların isimlerinin verildiğini söyleyen Başkan Taşçı, “Organlarıyla 3 vatandaşımıza hayat veren Esin Poyraz ve yine organları ile 6 kişiye hayat veren Duygu Gürcan’ın isimlerini, ilçemizdeki 2 güzel parkımıza verdik. Yine aynı şekilde, organ bağışı ile başkalarının yaşama tutunmasını sağlayan bağışçıların tespitini sürdürüyoruz. Böylesi önemli bir kararı veren ve kendilerinden sonra organlarıyla başkalarının yaşama yeniden tutunmasını sağlayan vatandaşlarımızın adları ilçemizde yaşayacak. Bu parklarda, bağışçılarımızın isimleri, hayat ve bağış hikayeleri yer alıyor. Bu sayede bir farkındalık oluşturmayı, organ bağışına dikkat çekmeyi ve daha çok duyarlı olunmasını sağlamayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızı, İl Sağlık Müdürlüklerine, devlet hastanelerine, özel hastanelere, Organ ve Doku Bağışı Koordinatörlüğüne, organ bağışı konusunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına, Toplum Sağlığı Merkezlerine, Aile Sağlığı Merkezlerine başvurmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...