Tgrt Haber
02 Ağustos 2021 15:17

Orman Genel Müdür Yardımcısı Özkaya iddiaları cevapladı

Turizmi Teşvik Kanunu'nun Resmi Gazete’de yayımlanması üzerine sosyal medyada “Ormanlık alanlar turizme açılacak” şeklindeki dezenformasyon ve algı yönetimine Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya’dan tepki geldi. Özkaya, eski olan kanunun sadece günümüze uyarlandığını belirterek “Yanan ormanlık alanlar yasalar gereği 1 yıl içinde ağaçlandırılmak zorundadır. Ne turizme açılır ne de betonlaşır” dedi.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Özkaya iddiaları cevapladı
orman kanunu,Mustafa Özkaya,orman Bakanlığı,Yangın

TGRT HABER | ÖZEL

Türkiye’yi kaosa sürüklemek ve dezenformasyon amacıyla bazı odak noktaları, ülke genelinde ciğerlerimiz yanarken Turizmi Teşvik Kanunu'nun Resmi Gazete'de yayınlanmasını fırsat bildi. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarla algı yönetimi yapıldı, “Yanan orman arazileri turizm yatırımcılarına açılacak" diyerek kamuoyunu yanlış yönlendirilmeye çalışıldı. TGRT Haber’in Bilmedikleriniz Programına konuk olan Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, yeni bir kanun çıkarılmadığını aksine olan kanunun revize edildiğini, düzeltildiğini söyledi. Bakanlık olarak yanan ormanların 1 yıl içerisinde yenide ağaçlandırmak zorunda olduklarını söyleyen Özkaya, “Yanan ormanlık alanların 1 metrekare alanı bile ne betonlaşır ne de turizme açılır “dedi.

KANUN SADECE REVİZE EDİLMİŞTİR

Mustafa Özkaya, yeni bir kanun çıkarılmadığını sadece olan kanunun revize edildiğini söyledi. 30 yıldır ormanlık alanları Turizm Bakanlığına kullanılması için izin verildiğini kaydeden Özkaya, “Var olan kanun günümüze göre revize edilmiştir, istenmeyen kısımların revize edilmesidir. Bu kanun uygulanan kanundur. 30 yıldır Turizm Bakanlığına ormanlık alanlarını kullanımı için Orman Kanununun 16.17. ve 18. maddeleri gereğince 49 yıllığına izin verebiliyoruz.” diye konuştu.

 YANAN ORMANLAR TURİZME AÇILMAZ, 1 YILDA AĞAÇLANDIRILIR

Özkaya, ormanlık alanların Turizm Bakanlığının kullanımına verilme sürecini şöyle anlattı: “Şu anda Muğla, İzmir, Aydın, Antalya, Mersin’deki otellerin büyük bölümü Orman Bakanlığı izniyle Turizm Bakanlığına verilmiş ormanlık alanlardadır, 49 yıllığına izin verilmiştir. Turizm Bakanlığı tarafından bir yerin veya alanın turizm potansiyeline bakılır. Daha sonra Turizm Bakanlığı imar planları doğrultusunda Orman Bakanlığından izin ister, uygunsa izin verilir. Açıkçası Turizm Bakanlığına izin vermek için illaki orada yangın çıkmasına gerek yok. Yanan hiçbir yer Turizm Bakanlığına tahsis edilmez. Hatta Turizm Bakanlığı talep etse bile verilmez. Anayasa ve iç kanunlar gereği 1 yıl içerisinde ağaçlandırılmak zorundadır. 1 metrekare alan bile ne betonlaşır ne de turizme açılır.”

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...