Tgrt Haber
21 Ekim 2021 12:47

Orman yangınlarına karşı yeni plan: Yeni uçaklar alınacak

Ormanları korumada yeni bir dönem başlıyor. Riskli dönemlerde, ormanlara giriş ve ormanda ateş yakmak valiliklerce yasaklanabilecek. Yangın sırasında yaban hayatı için veterinerler de hazır bulunacak.

Orman yangınlarına karşı yeni plan: Yeni uçaklar alınacak
orman yangını,,orman koruma planı,,veteriner,,havuz,,uçak,

Ormanları korumada yeni dönem başlıyor.  Riskli dönemlerde yani özellikle yaz aylarında yeni kısıtlamalar getirilebilecek. Ormanlara giriş ve çıkışlar. Ormanda ateş yakmak valiliklerce yasaklanabilecek.

Orman içindeki yangın havuzu sayısı arttırılmasına karar verilirken yaban hayatı da unutulmadı. Yangın sırasında yaban hayatı için veterinerler de hazır bulunacak.

Yaz ayları için hazırlıklar şimdiden başladı. 2022 yılında; 10 uçak, 55 helikopter kiralanması, 250 arazöz ve 5 amfibik uçak alımı planlandı. İHA sayısı da 4’e çıkacak. 2021 yılında mevcut insan kaynağına ek olarak Orman Genel Müdürlüğü 2 bin 83 yangın işçisi alımı yaptı.

ORMANLAR İÇİN 2022 HAZIRLIKLARI

- 10 uçak
- 55 helikopter
- 250 arazöz
- 5 amfibik uçak

Ormanlardaki 4 bin 156 olan yangın havuzu sayısının arttırılması hedefleniyor. Ormanlar konusunda getirilecek kısıtlamalar valilik kararına bırakıldı. Yangınların önüne geçebilmek için yangına dayanıklı ağaçlandırma yapmak da planlar arasında yer alıyor.

Türkiye’de yaz aylarında son yılların en büyük orman yangınları yaşanmıştı. Sadece bu yıl şimdiye kadar yaklaşık 194 bin hektar ormanlık alan yandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...