Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ağustos 2021 15:50

Orman yangınlarında son durum: Bucak yangını tehlikeli

Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, orman yangınlarıyla ilgili son durumu açıkladı. Köyceğiz yangınında yerleşim yerlerine tehdidin ortadan kaldırıldığını ve yangının sonuna doğru gelindiğini söyleyen Bakan Pakdemirli, Burdur Bucak'taki yangının ise tehlikeli olduğunu belirterek ''Yanan ve boşaltılan evler var'' dedi.

Orman yangınlarında son durum: Bucak yangını tehlikeli
köyceğiz,muğla,yangın,bekir pakdemirli

Son dakika haberi: Muğla Köyceğiz'de 29 Temmuz'da başlayan orman yangınları 14'ncü gününde sürüyor. Yangın dün rüzgarın etkisiyle şiddetlendi. Havadan ve karadan yapılan müdahalelerle yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor ancak bölgenin kayalık ve sarp olması nedeniyle karadan müdahalede zorluk yaşanıyor. 

Köyceğiz’deki yangında şu an aktif olarak 12 helikopter görev yapıyor. Çövenli Yaylası ile Çiçekbaba zirvesi arasında kalan hatta süren yangın yerleşim birimleri için risk oluşturmuyor.

''KÖYCEĞİZ YANGININDA SONA GELDİK''

Muğla Köyceğiz yangınında yerleşim yerlerine tehdidin ortadan kaldırıldığını belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının sonuna doğru gelindiğini söyledi.

BURDUR’DAKİ YANGIN

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan orman yangınına da müdahale ediliyor. Çobanpınarı köyü Sarıdere mevkisindeki ormanlık alanda yükselen alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Gelen ihbar üzerine yangın bölgesine Bucak Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri gönderildi. Çobanpınarı köyünün Sarıdere Mahallesi’nde 3 ev yangın nedeniyle hasar gördü. Mahalle boşaltıldı.  Yangın havadan ve karadan süren müdahalelerle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. 

Orman yangınlarında son durum: Bucak yangını tehlikeli

''BUCAK YANGINI TEHLİKELİ''

Bucak’taki yangınla ilgili de açıklamada bulunan Bakan Pakdemirli ''Bucak yangını tehlikeli. Yanan evler, boşaltılan evler var'' dedi.

Orman yangınlarında son durum: Bucak yangını tehlikeli

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...