Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Temmuz 2022 08:49 - Güncelleme : 03 Temmuz 2022 09:00

Osmaniye’de kamptan firar eden göçmenler yakalandı

Osmaniye’de Geçici Barınma Merkezi’nde gece saatlerinde yabancı uyruklu 35 kişi tel örgülerin üzerinden atlayarak firar etti. Jandarma ekiplerinin seferber olduğu çalışmalarda firar eden 35 kişi vatandaşların da desteği ile yakalandı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Osmaniye’de kamptan firar eden göçmenler yakalandı
osmaniye,kaçak göçmen

Osmaniye’de gece saatlerinde yaşanan hareketli dakikalar ekipleri harekete geçirdi. Kampta bulunan yabancı uyruklu 35 şahıs tel örgülerin üzerinden atlayarak firar etti. Osmaniye’de dört bir yana dağılan şahısları bulmak için jandarma ekipleri çalışma başlattı. Belde merkezi ile civarda bulunan mısır tarlaları ile boş araziler didik didik incelendi. Vatandaşların da destek verdiği çalışmalar neticesinde firar eden 35 şahıs yakalandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Osmaniye Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

  • Haziran ayı itibariyle ülkemiz genelinde yeni geçici koruma başvurularının gerekli tahkikat ve mülakatlarının yapılarak Geçici Barınma Merkezlerinde alınması uygulamasına başlanmıştır. Bu minvalde Osmaniye Cevdetiye Geçici Barınma Merkezinde bulunan bir grup yabancı bu akşam saat 22.00 sıralarında firar girişiminde bulunmuş, geçici barınma merkezi özel güvenliği ve Jandarma tarafından gerekli müdahalede bulunularak durum kontrol altına alınmıştır.
  • Olayın ilk anında 35 yabancı telleri atlayarak merkezden firar etmiş olup, İl Jandarma Komutanlığı tarafından civarda yapılan çalışmalar sonucu kamptan firar eden 35 şahıs yakalanmıştır. Geçici Barınma Merkezinde hâlihazırda herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir.

Osmaniye’de kamptan firar eden göçmenler yakalandı

Osmaniye’de kamptan firar eden göçmenler yakalandı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...