Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Temmuz 2021 23:21

Ciğerlerimiz yanıyor: Osmaniye'de köyler boşaltılıyor

Türkiye'nin ciğerleri yanıyor. Antalya Manavgat'taki yangından sonra Osmaniye'nin Karacalar köyünde de yangın büyüyerek devam ediyor. Havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahaleye ara verilirken karadan ekipler mücadelesini sürdürüyor.

Ciğerlerimiz yanıyor: Osmaniye'de köyler boşaltılıyor
Osmaniye,Yangın

Bugün öğle saatlerinde Osmaniye’nin Kazmaca ve Karatepe köylerinde başlayan orman yangını devam ediyor. Yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek yangının ilk başladığı noktadan 15 km uzaklıkta bulunan Sarpınağzı köyüne ulaştı.

KÖYLÜLERE ANONS YAPILDI: EVLERİ BOŞALTIN

Yangının ulaştığı köyde Jandarma ekipleri dolaşarak sık sık anonslar yapıp köylülerin evlerini boşaltmalarını istedi. Köy muhtarı Hüseyin Doğan köyün tamamen boşaltıldığını söyleyerek, "Yangın şu anda köyümüze ulaşmış durumda. Köylülerimiz eşyalarını hayvanlarını alarak köyü boşaltmış durumda. Jandarma da burada bizden köyün boşaltılmasını istedi. Yangın umarız bir an önce söndürülür” şeklinde konuştu.

Ciğerlerimiz yanıyor: Osmaniye'de köyler boşaltılıyor

Büyük bir alana yayılmış olan orman yangınına şu anda sadece karadan müdahale ediliyor. Havanın kararması ile birlikte havadan müdahale edilemiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...