Tgrt Haber
15 Aralık 2021 10:55

Otogarı kana bulamak isterken yakalanmışlardı! Sınır ötesinden bombaya bağlı telefonu 37 kez aradılar

15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda nisan ayında terör örgütü PKK/YPG'ya bağlı hücre tarafından sivilleri hedef alan saldırı girişiminin şifreleri çözüldü. Telefon düzenekli bombaların, Irak’ın kuzeyindeki Kandil ve Suriye’nin kuzeydoğusunda bulunan Kamışlı’daki PKK/YPG kamplarından 37 kez arandığı ortaya çıktı.

Otogarı kana bulamak isterken yakalanmışlardı! Sınır ötesinden bombaya bağlı telefonu 37 kez aradılar
istanbul,otogar,Sınır ötesi

28 Nisan 2021 tarihinde koronavirüs nedeniyle ülke genelinde ilan edilen 3 haftalık sokağa çıkma kısıtlamasına sayılı saatler kala, kentin en yoğun yerlerinden biri olan şehirlerarası otogarı hedef alan PKK/PYD’nin kirli planı güvenlik birimlerince çökertildi. Saldırı girişiminin arka planı aydınlatılırken, deşifre edilen dijital materyallerdeki bulgulara göre büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğü ortaya çıktı.

Otogarı kana bulamak isterken yakalanmışlardı! Sınır ötesinden bombaya bağlı telefonu 37 kez aradılar

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

O tarihlerde güvenlik unsurlarınca, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı ve çevresinde Covid-19 önlemleri denetimi sırasında şüphelenilen Ramazan A. (25) ile İbrahim Z. (27), polis unsurlarını görünce sigara paketlerine gizlenmiş içinde 4 kilo 707 gram ağırlığında PETN türü patlayıcı bulunan spor çantayı bir otomobilin altına atıp kaçmış, yaşanan kovalamaca sonucu her iki zanlı yakalanarak gözaltına alınmıştı. A. ve Z.’ye “kuryelik” yaptırdığı ileri sürülen 39 yaşındaki Yaşar S. de aynı gece Bakırköy’de Terörle Mücadele Polisince gözaltına alınmıştı. Taşıdıkları çantada ‘silah’ olduğunu zannettiklerini ifade eden sanıkların, terör örgütü PKK/YPG üyesi Esat K.’nın Suriye’den verdiği talimat ile hareket ettikleri, illegal yollarla yurda getirilen patlayıcı maddelerin terminaldeki eylemde kullanılmasının tasarlandığı belirlendi.

DEVREYE SOKULAN FREKANS KARIŞTIRICI CİHAZ TELEFONLARI KİLİTLEDİ

28 Nisan’da içi bomba dolu çantayı Fatih’ten alan kuryeler, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’na gitmek üzere yola çıktı. Taksiye binen kuryeler, terminal çevresine geldiklerinde polisi görünce paniğe kapılarak çantayı bir otomobilin altına atıp kaçmaya başladı. Polis, kaçan 2 şüphelinin peşinden giderek failleri yakaladı. Gözaltına alınan bombacı 2 kurye gözaltına alınırken, araç altına atılan sırt çantası için bölgeye Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ile Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Bu sırada devreye sinyal boğucu jammer cihazları sokularak geniş güvenlik önlemi alındı.

SINIRIN DIŞINDAN 37 KEZ ARANDI

Bombalara bağlanan cep telefonlarının geçmişe dönük HTS ve baz verdiği istasyonlar mercek altına alındı. Yapılan incelemelerde çarpıcı detaylara ulaşıldı. Beş kiloya yakın patlayıcılara bağlı 4 cep telefonu düzeneğinin, Irak’ın kuzeyindeki Kandil’den ve örgütün Suriye kolu PYD/YPG kontrolündeki Kamışlı’dan arka arkaya 37 kez arandığı anlaşıldı. Söz konusu telefonların deşifre edilen baz kayıtlarına göre bomba düzeneklerindeki telefonlara takılı hatların, biri ‘Thuraya’ adlı uydu hattı, diğeri Irak’ta kullanılan ‘Asiacell’ ve ‘Korek’ ile Suriye’de faaliyet gösteren “MT” ve ‘SYR-2’ gibi bölgede aktif kullanılan yerel bazlı GSM operatörlerine kayıtlı hatlardan 37 kez arandığı tespit edildi. Ancak söz konusu hatlardan aranan bombaya bağlı tuzaklı telefonların, emniyet birimlerince patlayıcılar imha edilirken devreye sokulan sinyal kesici cihazlar sayesinde kilitlendiği ve fünyeyi harekete geçiren düzeneği devre dışı bırakarak büyük bir facianın önüne geçildiği anlaşıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...