Tgrt Haber
16 Kasım 2021 10:08

Otomobil stokçuları dev sitelerin otoparkına çöktüler!

İllegal grupların rant kapısı hâline gelen dev sitelerde şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Bazı mafyatik site yönetimlerinin site otoparkını vatandaşın haberi olmadan stokçu oto galericilerine kiraladığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan görüşmede 'mafyatik' site yönetimlerinin mercek altına alınacağının gündeme geldiğini belirten Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı, Türkiye genelinde konuyla ilgili operasyonların olabileceğini söyledi.

Otomobil stokçuları dev sitelerin otoparkına çöktüler!
mafya,site,site yönetimi,stokçuluk,galeri,otopark

İllegal grupların rant kapısı hâline gelen dev sitelerde şikâyetlerin ardı arkası kesilmiyor. Bazı site yönetimlerinin site otoparkını vatandaşın haberi olmadan oto galericilerine kiraladığı ortaya çıktı. Rezaletin bir örneği İstanbul Küçükçekmece’de 700 dairelik Fortis isimli sitede yaşandı. Yakın dönemde otoparkta birçok sıfır kilometre araçla karşılaşan site sakinleri, sebebi yönetime sorsa da mantıklı bir cevap alamadı. Ardından otoparklar işgal edilmeye başladı. Durumdan rahatsız olan site malikleri, yönetimin otoparkları galericilere araç başına kiraya verdiğini öğrendi. Otoparkın bayilerden alınıp getirilmiş yüzlerce sıfır kilometre araçla dolu olduğunu belirten mağdurlar “Kendi otoparkımıza giremez olduk. İtiraz ettik, şiddet gördük” dedi.

“Dev Siteler Mafyaya Teslim” haberi ile Türkiye gazetesinin gündeme getirdiği ayyuka çıkan durum, Bakanlığı harekete geçirmiş ve site yönetimlerinde sertifikalı dönem başlatılmıştı. Ancak hâlen zorbalıkla yönetimde kalmaya çaba gösteren kişiler, vatandaşları canından bezdirmeye devam ediyor.

SİTE OTOPARKLARI GALERİCİLERE KİRALANDI

Yaşanan durumu Küçükçekmece’de yer alan 700 dairelik Fortis adlı bir sitede olanlar ise özetliyor. Yaklaşık 3 yıl önce bu siteden ev aldığını ve yaşanan durumun olağandışı olduğunu ifade eden Ayhan Koç isimli kişi, site yönetimini profesyonel olduğunu düşündükleri kişilere teslim ettiklerini ancak daha sonra bu kişilerin amaçlarının hizmet etmekten ziyade para kazanmak olduğunu anladıklarını söyledi.

SIFIR ARAÇLARLA DOLU

Sitenin otoparkının galericilere kiralanmasını buna örnek olarak veren Koç, “Yakın zamanda otoparkımızda birçok sıfır kilometre araç ile karşılaştık. Bunu yönetime sorduğumuzda mantıklı bir cevap alamadık. Ev sahiplerinin kendi otoparkları bile gasbedildi. Sonradan öğrendik ki, bayilerden yüzlerce araç alan ikinci el galericiler, bu araçları koyacakları yer bulamadıklarından bizim site yönetimi ile anlaşmışlar. Araç başı belli bir ücret alarak anlaşma imzalanmış. Kendi otoparkımıza giremez olduk. Durumu mahkemeye taşıdık ama şiddete maruz kaldık” dedi.

Otomobil stokçuları dev sitelerin otoparkına çöktüler!

TİŞÖRTÜNÜ ÇIKARANA BİN LİRA CEZA

Yaşananlar üzerine olayların ortak bir ağdan paylaşılmasını istediği için 300 kişilik bir WhatsApp grubu oluşturduğunu belirten Ayhan Koç, “Bunun üzerine telefona şikâyetler yağmaya başladı. Site koridorunda sigara içen bir kadına 250 lira ceza kesildi. 19 Eylül 2021 günü, grubumuzla sitede çay içiyorduk ve üzerime döküldü. Tişörtümü çıkarmak zorunda kaldım. Bunu gören güvenlik 1.000 TL’lik ceza kesti” diye konuştu. Güvenliğin ceza kesme yetkisi olmadığını belirten Koç, “Kanunen de mümkün değil. Ödemeyeceğimi belirttiğimde ise icra takibi başlatılacağını söyledi” açıklamasında bulundu.

MAFYATİK SİTE YÖNETİCİLERİNE OPERASYON SİNYALİ

Konuyla ilgili her gün yüzlerce şikâyet aldıklarını ifade eden Kentsel Tesis Yönetim Derneği (TRKTYD) Başkanı Suat Sandalcı, gelen şikayetlerin tamamını bakanlığa ilettiklerini söyledi.

Yöneticiliğin bilgisiz ve eğitimsiz yapıldığını belirten Sandalcı, bazı illegal grupların site yönetimlerini kendileri için gelir kapısı olarak gördüklerini ve adeta çöktüklerini söyledi. İstanbul Esenyurt’ta yer alan bazı sitelerin kakın zamanda denetlendiğini hatırlatan Sandalcı, “Yönetimler maalesef bilgisiz, eğitimsiz kişi ve kurulların elinde. Cezai işlemler uygulandı. 13 site yöneticisi hakkında soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanı’mız Süleyman Soylu ile yaptığımız görüşmede ‘mafyatik’ hâle dönüşen site yönetimlerinin de mercek altına alınacağı gündeme geldi. Hatta ilerleyen günlerde bu çarpıklık Türkiye genelinde operasyonlara konu olabilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...