Tgrt Haber
15 Aralık 2021 10:40

Son dakika! Otomobil stokçularına 50 ilde operasyon! Çok sayıda kişiye gözaltı

Son dakika haberi: Karabük merkezli 50 ilde "bayilerdeki araçları toplayarak tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri" gerekçesiyle 51 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Son dakika! Otomobil stokçularına 50 ilde operasyon! Çok sayıda kişiye gözaltı
Son dakika,Operasyon,Stokçuluk,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, stokçulara karşı savaş açtığını her konuşmasında dile getiriyordu. Her alanda stokçuluk yapanların olduğunu dile getiren Erdoğan, "Son zamanlarda otomotiv sektöründe bile stokçuluk var. Birçok kapalı otoparklara sıfır otomobiller depolanmak suretiyle onun da stokçuluğunu yapıyorlar” demişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ

Erdoğan'ın açıklamalarından sonra çalışmalarına hız katan Ticaret Bakanlığı, en son İzmir’de gerçekleştirdiği operasyonda bir otomotiv bayisine üst sınır olan 545 bin 550 lira cezai işlem uygulanmıştı.

50 İLDE DEV OPERASYON

İzmir’den sonra Karabük merkezli 50 ilde gerçekleştirilen operasyondan, "bayilerdeki araçları toplayarak tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri" gerekçesiyle 51 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Tekelleşmeye neden olarak fiyatları fahiş noktalara getiren stokçular ile ilgili birçok vatandaş devletin yetkili mercilerine şikayette bulunmuştu. Galericilerin, otomobil bayilerinin site otoparklarına, özel mülklere bile araç stokladıkları görüntülerle ortaya çıkmıştı.

 

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...