Tgrt Haber
04 Ocak 2022 06:34

Özbekistan'a askeri destek: Tecrübeler paylaşılacak

Türk dünyası ile askeri işbirliği genişliyor. Azerbaycan'ın ardından Özbekistan ile de ortaklık yapan Türkiye'nin askeri eğitim ve öğretim kurumları bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. .

Özbekistan'a askeri destek: Tecrübeler paylaşılacak
türkiye,,özbekistan,

Son dönemde Azerbaycan başta olmak üzere Türk devletleri ile savunma sanayi alanında yakın işbirliği yapan Türkiye'nin, iş birliği halkasına Özbekistan da ekleniyor. İki ülke arasında savunma sanayii ürünlerinin üretimi konusunda teknoloji transferi yapılacak ve ihtiyaç duyulan ürünler karşılıklı olarak tedarik edilecek.

Türkiye Gazetesi'nden Selçuk Böke'nin haberine göre, Türkiye ve Özbekistan'ın askeri eğitim ve öğretim kurumları arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı geliştirecek. Milli tatbikatlara gözlemciler gönderilecek ve askeri heyet ziyaretlerinin sayısı artırılacak. Askeri teknolojiler ve askeri tıp alanında koordinasyon ve bilgi akışı güçlendirilecek. Askeri lojistik sistemlerinin karşılıklı incelenmesi, askeri istihbarat, lojistik işbirliği, hibe, muhabere, elektronik bilgi sistemleri ve siber savunma gibi çeşitli alanlarda bilgi ve tecrübeler Özbekistan ile paylaşılacak. İhtiyaç halinde envanterdeki sistemler ve platformların bakım ve modernizasyonu konusunda iş birliği yapılacak.

AKAR ZİYARET ETMİŞTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ekim 2022'de Kazakistan ve Özbekistan'a yaptığı resmi ziyaretlerde önemli temaslarda bulunmuş, iki ülke ile askeri ve savunma sanayii alanında iş birliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık kalınmıştı. Bakan Akar, geçtiğimiz yılda Kırgızistan ve Tacikistan'a gitmişti. Akar ziyaretinde, askeri ve savunma alanında iş birliğinin geliştirilmesinin önemini vurgulamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...