Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Eylül 2016 16:13

Özel Harekat'ın bombalanma anları telsiz konuşmalarına yansıdı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında çok sayıda polisin şehit olduğu Gölbaşı'nda Özel Harekat Daire Başkanlığı ile Havacılık Daire Başkanlığına bomba atan darbeci F-16 savaş uçağı pilotlarının telsiz konuşmalarına ulaşıldı.

Özel Harekat'ın bombalanma anları telsiz konuşmalarına yansıdı
telsiz konuşmaları, özel harekat,

Ankara Batı Cumhuriyet Savcılığınca FETÖ'nün darbe girişiminin  ardından Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yapılan incelemelerde Ankara'nın  Gölbaşı ilçesindeki Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Hareket Daire Başkanlığına, 141  ve 143'üncü filolardan kalkan F-16 savaş uçaklarının bir bomba attığı tespit  edildi. Ayrıca Havacılık Daire Başkanlığına da bir bombanın atıldığı belirlendi.
 
Soruşturma kapsamında elde edilen delillere göre, Havacılık Daire  Başkanlığına bomba atılması talimatını darbeci askerlerden Ahmet Tosun verdi. Söz  konusu bombanın atılacağı yeri 94-0105 kuyruk numaralı uçağı kullanan "Aslan 1  Numara" koduyla Mustafa Azimetli ve Ekrem Aydoğdu işaretledi. Bomba ise "Aslan 1  İki" koduyla darbeci pilot Mehmet Çetin Kaplan tarafından kullanılan 93-0691  kuyruk numaralı uçaktan atıldı.
 
Özel Harekat Daire Başkanlığına ise bombayı, 93-0696 veya 94-1563  kuyruk numaralı uçakla darbeci pilot Uğur Uzunoğlu attı.
 
Telsiz konuşmalarına göre Ahmet Tosun, her iki bombanın atılması için  talimat veriyor.
 
Darbeci pilotlar birbirlerine "hocam" diye hitap ediyor
 
Tosun ve Azimetli ile diğer pilotlar telsiz konuşmalarında  birbirlerine "Hocam" diye hitap ediyor. Azimetli'nin Özel Harekat Daire  Başkanlığında bir helikopterin bulunduğunu ve motorunu çalıştırdığında vuracağını  belirtmesi üzerine Tosun, "Vurabilirsiniz" şeklinde talimat veriyor.
 
Ekrem Aydoğdu'nun Havacılık Daire Başkanlığında bir helikopterin  vurulduğunu bildirmesi üzerine Tosun, "Elinize sağlık" ifadelerini kullanıyor.
 
"Nizamiyede hareketlilik görürseniz vurun" talimatı
 
Telsizden cuntacı askerlere harekat komutanının çeşitli talimatlarını  aktaran Tosun, ayrıca Özel Harekat Daire Başkanlığı nizamiyesinde hareketlilik  görüldüğü anda bölgenin ateş altına alınarak vurulması yönünde pilotları  talimatlandırıyor.
 
Aydoğdu'nun bombalamanın ardından nizamiyede ambulansların bulunduğunu  ifade etmesi üzerine Tosun, hareket görüldüğünde vurulması talimatını  tekrarlıyor.
 
Kanlı darbe girişiminin yaşandığı ve çok sayıda polisin şehit olduğu  Özel Harekat Daire Başkanlığı ile Havacılık Daire Başkanlığının bombalanma  anlarında cuntacı pilotların aralarındaki telsiz konuşmalarından bazıları şöyle:
 
  
   Ahmet Tosun: Bölge neresi, hocam PÖH mü?
 
    Mustafa Azimetli: Tamamen PÖH. A9 helikopterli araç helikopterli araç  motor çalıştırırsa vuracağım.
 
   Ahmet Tosun: Anlaşıldı hocam vurabilirsiniz, harekat komutanımız burda  vurabilirsiniz.
 
    Mustafa Azimetli: Hareketli görünüyor.
 
    Ahmet Tosun: Mutabık vurun, vurabilirsiniz.
 
    Mustafa Azimetli: Okey hocam beklemede kalın bildireceğim.
 
    Ahmet Tosun: Anlaşıldı bekliyoruz.
 
    Mustafa Azimetli: Hocam şu an A9'dan bir tane helikopter çıkardılar  Skorsky ama araçla itiyorlar görünüyor. Şu an pistin ortasına doğru aldılar eğer  hareketlilik görürsek taarruz başlayacak.
 
    Mustafa Azimetli: Hocam vuruyoruz, bunu belli kaldıracaklar.
 
    .............
 
    Ahmet Tosun: Özellikle nizamiye bölgelerinde hareketli hedef varsa  vurun
 
    Ekrem Aydoğdu: Şu an bir helikopter yakıt alıyor muhtemel  çalıştıracaklar, onu vuralım mı?
 
    Ahmet Tosun: Hareket görürseniz vurun.
 
    Ekrem Aydoğdu: Filo Aslan 1 tek helikopter imha edildi.
 
    Ahmet Tosun: Anlaşıldı hocam elinize sağlık.
 
    Ekrem Aydoğdu: İkinci helikopteri de imha etmek istiyoruz şey için.
 
    Ahmet Tosun: Anlaşıldı hocam talimat hareket görürseniz vurun,  özellikle nizamiyeyi vurun. Harekat komutanımızın emri nizamiye bölgesinde  hareket olursa vurun.
    .............
 
    Uğur Uzunoğlu: Kurt filo aslan 3 nizamiyeye bir adet atış yapıldı.
 
    Mustafa Azimetli: Hocam tekrar edin nizamiyede hareketlilik var mı?
 
    Uğur Uzunoğlu: Nizamiyede hareketlilik vardı, bir atış yapıldı, bir  büyük.
    .............  
 
    Ekrem Aydoğdu: Hocam şey konusunda dikkatli olun. Muhtemelen ölü ve  yaralılar var bölgeye ambulanslar girecek o konuda dikkatli olun.
 
    .............
 
    Uğur Uzunoğlu: Araç hareketini takiben yaklaşık 15-20 kişi nizamiyeden  giriş yapıyor.
 
    Ahmet Tosun: Anlaşıldı nizamiye bölgesinde hareketli hedeflere atış  serbest. Nizamiye bölgesindeki, nizamiye bölgesi serbest atış.
 
    .............
 
    Uğur Uzunoğlu: ...Bölgede bir helikopter, bir de nizamiye vuruldu.
 
    Ekrem Aydoğdu: Anlaşıldı aslan 4. Nizamiyedeki bir helikopteri  vurdunuz anladım.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...