Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 May 2022 19:17 - Güncelleme : 15 May 2022 19:46

Cahit Özkan: Avrupa'da kira 1500, Türkiye'de 125 euro

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, katıldığı bir programda Avrupa'daki ekonomik sıkıntılara değinerek Türkiye ile kira kıyası yaptı. Özkan, "Avrupa'da 1500 euro ile bir ay kirada oturabilirken Türkiye'de 125 euro ile oturabilirsiniz" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Cahit Özkan: Avrupa'da kira 1500, Türkiye'de 125 euro
AK Parti,Cahit Özkan,Kira,Avrupa

Armağan Çağlayan'ın video paylaşım ve sosyal medya platformu YouTube üzerinden düzenlediği programa katılan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Avrupa'da yaşanan ekonomik sıkıntılara değindi.

"2023'TE YÜZDE 75'İN ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ"

Çağlayan’ın sorularını cevaplayan Özkan, "İnşallah 2023 seçimlerinde tarihi bir rekorla ipi göğüsleyeceğiz. Yüzde 75'in üzerine çıkacağız" dedi.

"Biz diyoruz ki, inşallah 2023 seçimlerinde tarihi bir rekorla ipi göğüsleyeceğiz. Yüzde 75'in üzerine çıkacağız. Zaten elbette amacınız seçimleri kazanmaksa hedefiniz yıldızlar olmalı. Ben AK Parti Grup Başkanvekili olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 'siyasetinin acaba yüzde yüz vatandaşımız neden bizi desteklemiyor?' bu arzuyla bu hedefle siyaset yapıyoruz. 'Yüzde 75 dedi, bu hangi kafada' diye soruyorlar. Biz de diyoruz ki, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 53 oy oranını görmüş bir Cumhur İttifakı olarak yüzde 75'i hedeflemede daha doğal ne var? Birileri yüzde 23 oy alarak yüzde 50 artı 1 almayı hedefliyor. Kimse yüzde 23'den yüzde 50'ye nasıl gidiyorsun diye sormuyor. Yüzde 53 oy alan ittifakın yüzde 75 oy alma hedefine hayalperestlik olarak bakıyor"

ÖZKAN'DAN KİRA KIYASLAMASI

Avrupa'daki ekonomik sıkıntılardan bahseden Özkan, "Avrupa'da bir vatandaşın yaşayacağı ortalama evin aylık kirası 1500-1700 avro olabiliyor. Değişik ihtiyaçları da değerlendirdiğimiz zaman, Avrupa'da ay sonuna artı bakiye ile kalabilmesi, tasarruf edebilmesi mümkün değil" dedi.

Bunun üzerine Armağan Çağlayan, Özkan'a "Türkiye'de mümkün mü?" sorusunu sordu. Özkan ise, "Bakınız şimdi bizi troller bekliyorlar, hemen üzerimize gelecekler. Türkiye'de de asgari ücretli açısından sıkıntının varlığının farkındayız ancak Avrupa'da 1500 avro ile bir ay kirada oturabilirken Türkiye'de 125 avro ile oturabilirsiniz" cevabını verdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...