Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Temmuz 2022 10:51 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 11:10

'Palalı Sabri'ye 200 yıla kadar hapis istemi!

Taksim'deki Gezi parkı olaylarında, göstericilere elindeki palayla saldıran ve kamuoyunda 'Palalı Sabri' olarak bilinen Sabri Çelebi hakkındaki soruşturma tamamlandı. Suç örgütü lideri sıfatıyla yargılanan firari durumdaki Çelebi'nin de aralarında olduğu 3 şüpheliye birçok suçtan toplamda 104 yıldan 200 yıla kadar hapis cezası istendi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
'Palalı Sabri'ye 200 yıla kadar hapis istemi!
Palalı Sabri,hapis,firari,Sabri Çelebi

2013'te Taksim'de gerçekleşen Gezi parkı olaylarında göstericilere palayla saldıran ve kamuoyunda 'Palalı Sabri' olarak tanınan 'Sabri Çelebi'nin kurduğu ve lideri olduğu suç örgütüyle yabancı uyruklu kadınları gece kulüplerinde çalıştırdığı ve fuhuşa zorladığı iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun hazırladığı iddianamede, yabancı uyruklu 8 kadın mağdur, aralarında firari Çelebi’nin de bulunduğu 5’i tutuklu 3’ü tutuksuz 2’si firari 10 kişi şüpheli sıfatıyla yer aldı.

KADINLARI ZORLA ÇALIŞTIRDIKLARI KAYDEDİLDİ

Şüphelilere yönelik düzenlenen iddianamede, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından, Çelebi liderliğindeki suç örgütünün, yabancı kadınların pasaportlarına el koyup bir yerleşkede zorla tuttukları, buradan özel araçlarla gece kulüplerine götürdükleri, para karşılığında cinsel ilişkiye zorladıklarına ve Beyoğlu ve Beşiktaş'ta bulunan gece kulüplerinde zorla çalıştırdıklarına dair bilgiler elde edildiği bilgilerine yer verildi.

Suç örgütünün liderinin şüpheli Sabri Çelebi olduğu, şüpheliler Mehmet Emin Çelebi ile Müslüm Çelebi’nin örgüt yöneticileri oldukları, şüpheliler Hüseyin Çelebi, Vedat Özyağ, Kenan Toprak, İlknur Akçıoğlu, Engin Aytekin, Mehmet Şirin Ateş ve Mahmut İlter’in örgüt üyeleri oldukları ve örgütlü şekilde üzerlerine atılı suçları işledikleri vurgulandı.

Bunun yanı sıra Çelebi’nin çeşitli suçlardan hakkında 15 ayrı yakalama emrinin bulunduğu, Beyoğlu’nda bulunan bir apartmandaki kuaförün sahibi olduğu bu kuaförün bulunduğu binanın üst katı ile bu yer altındaki bir iş yerinin bulunduğu binanın üst katındaki yerleşkelerin Apart olarak dizayn ettirildiği, gece kulüplerinde zorla çalıştırılan kadınların ise burada kilit altında zorla tutuldukları ve gece vakitlerinde VİP diye adlandırılan araçlarla gece kulüplerine götürüldükleri belirtildi. İddianamede ayrıca, bu gece kulüplerine gelen müşterilerin tamamına yakınının turist olduğu kaydedilirken Türk vatandaşlarının alınmadığı kaydedildi. 

Pek çok suç kaydı olduğu belirtilen Çelebi'nin hakkında yakalama kararı çıktıktan sonra yurt dışına kaçtığı ifade edildi.

104 YILDAN 200 YILA KADAR

Örgüt lideri  firari Sabri Çelebi ile birlikte örgüt üyeleri Mehmet Emin Çelebi ve Müslüm Çelebi hakkında, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘insan ticareti yapma’ ve ‘bir kimseyi fuhuşa teşvik etme veya yaptırma veya aracılık etme veya yer temin etme’ suçlarından toplamda 104 yıldan 200 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Diğer 6 şüpheli hakkında ise ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, ‘insan ticareti yapma’ ve ‘bir kimseyi fuhuşa teşvik etme veya yaptırma veya aracılık etme veya yer temin etme’ suçlarından toplamda 102 yıldan 196 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede ayrıca, şüpheli İlknur Akcıoğlu’nun ise ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...