Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Mart 2018 16:29

Palandöken erken gelen bahardan etkilenmedi

Erken gelen baharın karları eritmesiyle bazı kayak merkezleri sıkıntı yaşarken Palandöken Kayak Merkezi, ziyaretçilerine kayak keyfi sunmaya devam ediyor.

Palandöken erken gelen bahardan etkilenmedi
Erzurum,Kar Kalınlığı,kar yağışı,kayak,Ömer Akca,Palandöken,Palandöken Kayak Merkezi,Sway Otel,

Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi, erken gelen bahara rağmen tatilcilere kayak keyfi sunmayı sürdürüyor.

Hava sıcaklıklarının şubat ayında mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla bazı kayak merkezleri, karların erimesi ya da yetersiz seviyeye inmesi nedeniyle sıkıntı yaşarken, Palandöken Kayak Merkezi, ilkbahar mevsiminin ilk ayında, bir metreyi bulan kar kalınlığıyla kayak severlerin gözdesi olmaya devam ediyor.

Kar yağışının aralıklarla sürdüğü Palandöken'e gelen çoğunluğu yerli birçok turist, suni karlama sisteminin yanı sıra gece kayağı için de pistlerin aydınlatıldığı bölgede kızak, kayak ve snowboard yaparak keyifli anlar yaşıyor.

Sway Otel Genel Müdür Yardımcısı Ömer Akca, her yıl olduğu gibi bu yıl da kayak sezonunun tüm yoğunluğuyla devam ettiğini söyledi.

Son kar yağışıyla pistlerdeki kar kalınlığının 1 metreyi bulduğunu ifade eden Akca, "Bu hava şartlarıyla 31 Mart'a kadar kesinlikle kayak garantisi veriyoruz." dedi.

"Hafta sonu tesisler yüzde yüz dolu"

Turistlerin büyük bir bölümünün İstanbul, İzmir ve Ankara'dan geldiğini, bunun yanı sıra Rusya, İran ve Azerbaycan gibi Avrupa ülkelerinden yabancı turistlerin de bulunduğunu dile getiren Akca, şöyle devam etti:

"Hafta sonu tesisler yüzde yüz dolu. Aynı zamanda şu an festival var. Ülkenin bir çok yerinden gelen üniversite öğrencisi, aralarında değişik yarışmalar ve eğlenceler yapıyorlar. Havaların ısınması ve deniz sezonunun açılmaya başlamasına sayılı günler kala, tatilciler, kayağın son günlerini iyi değerlendirmek istiyor. Mart sonuna kadar tüm tesislerde otel rezervasyonları yüzde 80'lerde, bunu yüzde 100'e çıkaracağız inşallah."

Usta: "Havalimanı ile kayak merkezi arası 10 dakika sürüyor"

Tatilcilerden Selim Emre Usta, kayak yapmak için Ankara'dan geldiğini söyledi.

Kartalkaya'nın Ankara'ya yakın olmasına rağmen Palandöken'i tercih ettiğini ifade eden Usta, "Kartalkaya Kayak Merkezi, Ankara'ya bir buçuk saat uzaklıkta. Bu mesafeyi gittikten sonra ayrıca dağ yolundan giderek ulaşılıyor. Oraya gidene kadar uçağa binip Erzurum'a geldim. Havalimanı ile kayak merkezi arası 10 dakika sürüyor." diye konuştu.

Kıbrıs'tan gelen tatilcilerden Zeynep Curalı ise ailece Erzurum'a kayak yapmaya geldiklerini belirterek, "Palandöken'i çok beğendiğim. Kayak sporu yapmak için en ideal yer." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...