Tgrt Haber
29 May 2021 11:02

Pandemi rehberi güncellendi! Karantina süresi değişti

Sağlık Bakanlığı Temaslı Takip Rehberini güncelledi. Böylece daha önce 10 güne düşürülen karantina süresi yeniden 14 güne çıkarıldı. Aşılılara da temas halinde 14 gün karantina getirildi.

Pandemi rehberi güncellendi! Karantina süresi değişti
sağlık bakanlığı,karantina süresi

'Temaslı Takibi Rehberi’ni güncelleyen Sağlık Bakanlığı yakın temaslılar için karantina süresini uzattı. Karantina süresi yeniden 14 gün oldu.

KARANTİNA SÜRESİ YENİDEN 14 GÜN

Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından hazırlanan 'temaslı takibi, salgın yönetimi, evde hasta izlenimi ve filyasyon rehberi' güncellendi. Yakın temaslılar için 10 gün olan karantina süresi 14 güne uzatıldı. Aşılılara da temas halinde 14 gün karantina getirildi.

Bir önceki rehberde yakın temaslılar için karantina süre 10 gündü. Bu kişilerin karantinası daha önce 7. günde yapılan test sonucu negatif çıkarsa bitiyordu. Bu süre yeni rehberle 4 gün uzatılmış oldu.

TEST BEKLEME SÜRESİ DE UZADI

Güncel rehberde test için bekleme süresi de 10 güne uzatıldı. Varyant tespit edildiğinde de karantina süresi 14 gün olacak. Ancak bu durumda süre, test sonucu negatif çıksa bile değişmeyecek.

AŞILILARA DA TEMAS HALİNDE 14 GÜN KARANTİNA

Aşı olanlarla ilgili de önemli değişiklikler var. Aşı olanlara daha önce temas durumunda karantina gerekmiyordu. Yeni rehbere göre ise yakın temaslı olurlarsa onlar da 14 gün karantinaya alınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...