Tgrt Haber
02 Nisan 2016 10:56

Paralel Yapı operasyonunda 7 tutuklama

İzmir merkezli 7 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 13 zanlıdan, aralarında eski Polis Bakım ve Yardım Sandığı Başkan Vekili emekli emniyet müdürü Oğuz Karakuş'un da bulunduğu 7'si tutuklandı, 6'sı serbest bırakıldı.

Paralel Yapı operasyonunda 7 tutuklama
paralel yapı, tutuklama

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan zanlılar, "FETÖ/PDY üyesi ve yöneticisi olmak, örgütsel faaliyet yürütmek, terör örgütünün liderini övmek ve propagandasını yapmak, 17-25 Aralık darbe girişimini desteklemek, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya yönelik faaliyet yürütmek, delilleri karartmak, usulsüzlük yapmak" gibi suçlamalarla adliyeye sevk edildi.
Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan 13 zanlıdan Karakuş ile G.E, F.Ş, H.A, T.G, M.A.B. ve İ.Z. tutuklandı.
Eski İzmir İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz ile 5 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.
Operasyon hakkında
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 31 Mart'ta İzmir merkezli Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa, Manisa ve Isparta'da belirlenen adreslerde düzenlediği operasyonda, 13 kişiyi gözaltına almıştı. Haklarında gözaltı kararı verilenlerden merkez valisi Ahmet Pek ile Ş.A'nın cezaevinde bulundukları belirlenmişti.
Eski Polis Sandığı Yönetim Kurulu Başkan Vekili emekli emniyet müdürü Oğuz Karakuş, Ankara'da gözaltına alınırken, zanlılar arasında Eski İzmir İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz'ın da bulunduğu belirtilmişti.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Polis Bakım ve Yardım Sandığı bünyesindeki binanın, FETÖ/PDY'nin stratejisi ve amaçları doğrultusunda hareket ettiğine dair ciddi bulgulara ulaşılan İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneğine, örgüte haksız kazanç sağlanarak usulsüz kiralandığı belirtilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...