Tgrt Haber
21 Haziran 2021 07:11

Pazar yasağı ve maske zorunluluğu kalkacak mı? Gözler Kabine'de

Türkiye genelinde aşıya uyum oranı yüksek. Nüfusun yüzde 70’inin iki doz aşısı eylül başına kadar tamamlanacak. Bugün kabine toplantısında yeni kararlar alınacak. Pazar yasağının kalkması, hafta içi kısıtlama saatinin 22.00’den 24.00’e çekilmesi gündemde yer alan konular arasında olacak. Ayrıca toplantıda çocuklara aşı da tartışılacak.

Pazar yasağı ve maske zorunluluğu kalkacak mı? Gözler Kabine'de
kabine toplantısı,koronavirüs

Koronavirüsle mücadelede gözler bugün yapılacak Kabine Toplantısı'nda olacak. Kademeli normalleşme adımlarının ele alınacağı toplantıda pazar günü sokak kısıtlamasının kaldırılıp kaldırılmayacağı merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine'yi 21 günün ardından tekrar topluyor. Gündemin bir numaralı maddesi koronavirüsle mücadele olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'na dair detayları kabine üyelerine sunacak. Bu kapsamda kademeli normalleşmenin boyutu bir kez daha gözden geçirilecek. Masada olan önerilerden biri, hafta içi kısıtlama saatlerinin 24'e çekilmesi ya da kaldırılması olacak.

Türkiye’de geçtiğimiz hafta günlük bir buçuk milyon doz aşı yapıldı. Aşılamada bu tempoyla devam edildiği takdirde nüfusun yüzde 60’ı temmuz ortasına kadar ilk doz aşısını yaptırmış olacak. 40 milyon kişinin ilk dozları haziran sonuna kadar yapılacak. Toplumun en az yüzde 70’nin iki doz aşısı eylül ayında tamamlanarak Türkiye tam anlamıyla toplum bağışıklığına ulaşmış olacak. Şu ana kadarki aşılama oranı açısından ilk 5 il arasında yer alan Edirne, Çanakkale, Sinop, Muğla ve Balıkesir’de nüfusun yüzde 30’u iki doz aşısını tamamladı. Aşılamadaki hız bu şekilde devam ederse toplum bağışıklığına ilk önce bu şehirler ulaşacak.

ÇOCUKLARA AŞI TARTIŞILACAK

Bazı ülkelerde 12-18 yaş grubuna aşılama başladı. Türkiye ise bu konuda daha temkinli hareket etmeyi seçecek. Bu yaş gruplarını aşılayan ülkelerdeki sonuçlar Sağlık Bakanlığı tarafından takip edilecek. Gerek görülürse 18 yaş altı da eylül ayından itibaren aşılanmaya başlanacak. Öte yandan AVM ve OSB’lerin ardından eczanelerde de aşı yapılması istendi ancak Bakanlık henüz bu konuyla ilgili karar vermedi.

PAZAR YASAĞI KALKACAK MI?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. Pazar günleri uygulanan sokağa çıkma yasağı toplantıda kaldırılabilir. Sinema, tiyatro ve açık hava konserleri gibi etkinlikler ise 1 Temmuz’dan itibaren sadece iki doz aşısı tamamlananların katılabilmesi şartı başlayabilir.

MASKE ZORUNLULUĞU KALKACAK MI?

Kabine Toplantısı'nda aşılamanın artmasıyla birlikte açık alanlarda maske zorunluluğunun kaldırılmasının da gündeme gelmesi bekleniyor.

TURİZMCİLERE KDV MÜJDESİ

Öte yandan toplantıda Erdoğan’ın “müjdesini vereceğiz” dediği turizmcilere sağlanan KDV desteği süresinin uzatılması da konuşulacak. Toplantının ardından alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kamuoyuna duyurulacak.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...