Tgrt Haber
05 Ocak 2022 17:51

PCR testi nerede yaptırılır? Koronavirüs testi özel hastanede ücretli mi, PCR test sonucu kaç saatte belli oluyor?

Koronavirüs sebebiyle, son günlerde vaka sayılarında yaşanan artış ve omicron varyantının etkisi, birçok kişinin PCR (pisiar) testi yaptırmasına sebep oldu. Belirtisi olan veya temaslı olması sebebi ile test yaptırmak isteyen vatandaşlar, koronavirüs (COVID-19) testinin ücretli olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki, koronavirüs testi ücretli mi? PCR testi nerede yaptırılır, özel hastanelerde PCR testi ücretli mi, ne kadar? PCR testi ne kadar sürede çıkıyor, koronavirüs testi kaç saatte belli oluyor? Koronavirüs test sonucuna nasıl bakılır? İşte detaylar...

PCR testi nerede yaptırılır? Koronavirüs testi özel hastanede ücretli mi, PCR test sonucu kaç saatte belli oluyor?
pcr testi,koronavirüs,covid-19,omicron,varyant,hastane,aşı

Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken, ortaya çıkan varyantlarla birlikte, PCR testi yaptırmak isteyen vatandaşlar, test yaptırmanın ücretli olup olmadığını sorguluyor. PCR testi yaptırmak isteyen vatandaşlar, "özel hastanelerde PCR testi yaptırmak ücretli mi, devlet hastanelerinde koronavirüs testi ücretsiz mi? Koronavirüs testi PCR, kaç saatte çıkar, ne zaman belli olur? PCR testi nerelerde zorunlu?" sorularının cevaplarını araştırıyor. Son günlerde omicron varyantı yoğunluğu yaşayan hastaneler ile ilgili son dakika gelişmeleri ve işte, PCR testine dair merak edilenler...

PCR testi nerede yaptırılır? Koronavirüs testi özel hastanede ücretli mi, PCR test sonucu kaç saatte belli oluyor?

PCR TESTİ YAPTIRMAK ÜCRETLİ Mİ? | PCR ÖZEL HASTANELERDE VE DEVLET HASTANELERİNDE ÜCRETSİZ Mİ?

Zorunlu PCR testi yaptırmak isteyenler için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, PCR testlerinin devlet hastanelerinde ücretsiz yapılacağını fakat özel hastanelerde PCR testi yaptıran vatandaşların test ücretini kendileri ödeyeceklerini açıkladı. Covid-19 PCR testi ücretleri hastaneye göre farklılık gösterse de, Sağlık Bakanlığı PCR test ücretini 250 lira olarak açıkladı.

PCR TESTİ KAÇ SAATTE ÇIKAR, NE ZAMAN BELLİ OLUR?

PCR testi veren vatandaşlar, sonuçlarının kaç saatte çıkacağını merak etmeye başladı ve test sonuçlarının kaç saatte belli olacağını araştırmaya koyuldu. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan koronavirüs test sonuçları 1 ile 3 gün içerisinde e-Nabız sistemi üzerinden açıklansa da, genellikle bu süre çok daha kısa sürüyor ve 24 saat içinde e-Nabız sistemine yansıyor. Özel hastanelerde PCR testi sonucu ise 1-3 saat içerisinde alınabiliyor. 

PCR testi nerede yaptırılır? Koronavirüs testi özel hastanede ücretli mi, PCR test sonucu kaç saatte belli oluyor?

PCR TESTİ NEREDE YAPTIRILIR?

Sağlık Bakanlığı bağlı olarak çalışan tüm devlet hastanelerinde ve sağlık kurumlarının bir kısmında PCR testi yapılmaktadır, ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan özel hastanelerde ve bazı özel sağlık kurumlarında da PCR testi yapılmaktadır. Verilen testlerin sonuçları bakanlık tarafından onaylı çalışan, araştırma laboratuvarlarınca belli olmaktadır. Yaşadığınız şehir neresi olursa olsun devlet hastanesi veya özel hastanelerde PCR testi yaptırabilirsiniz. 

PCR (KORONAVİRÜS) TESTİ SONUCUNA NASIL BAKILIR? | PCR SORGULAMA EKRANI

Koronavirüs şüphesi ile PCR testi veren vatandaşlar, pozitif olup olmadığını öğrenmek için şu işlemleri yapmalıdır:

  • Arama motoruna e-Nabız yazarak, açılan sayfaya tıklayın.
  • En başta yer alan e-Nabız TC Sağlık Bakanlığı yazan yere tıklayın.
  • e-Nabız Sisteminde Covid-19 Test Sonuçlarını tıklayarak  TC Kimlik veya Pasaport ve Barkod Numarasını girerek sonuç sayfasına tıklayın. 

PCR TESTİ ZORUNLU MU, HANGİ DURUMLARDA PCR TESTİ YAPTIRMAK GEREKİYOR?

6 Eylül 2021 Pazartesi geçerli olan kararname ile birlikte, aşı olmayan vatandaşlar; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testini beyan etmek zorundadır. Bu sebeple, işletmeciler ve organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılmaktadır. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...