Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Haziran 2018 23:54

Pentagon'dan Münbiç açıklaması: Türk-Amerikan kuvvetleri...

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine-Galloway, Türk-Amerikan savunma yetkililerinin "Münbiç yol haritasının uygulanmasını" görüşmek üzere 22-23 Haziran tarihlerinde Ankara'da bir araya geldiğini, bunun Münbiç yakınlarında güvenlik ve istikrarı sağlamaya yönelik vaatlerinin bir parçası olduğunu söyledi.

Pentagon'dan Münbiç açıklaması: Türk-Amerikan kuvvetleri...
pentagon,,münbiç,,türkiye,,yol haritası,,tsk,,abd,,gündem,

Rankine-Galloway, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu  toplantılarda yetkililerin Münbiç yol haritasının ikinci aşamasına  odaklandıklarını vurgulayarak, "Geçtiğimiz hafta sonu yapılan toplantılar 4  Haziran'da üzerinde mutabık kalınan Münbiç yol haritasının uygulanması için  Türkiye ile ABD savunma yetkilileri arasında devam eden diyaloğun ve Münbiç  yakınlarında güvenlik ve istikrarı sağlamaya yönelik vaadimizin bir parçasıydı.  Ek olarak yapacağımız yeni bir duyuru yok." ifadesini kullandı.

Münbiç'te Türk-Amerikan ortak devriyelerin ne zaman başlayacağı  sorusuna Rankine-Galloway, "Bu konuda görüşmeler devam ediyor." yanıtını verdi.

Koordineli bağımsız devriyeler devam ediyor
  
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 4 Haziran'da ABD Dışişleri Bakanı  Mike Pompeo ile bir araya gelmiş ve iki bakan Münbiç'te üç aşamalı bir yol  haritası konusunda mutabık kalmıştı.

Münbiç yol haritası, terör örgütü YPG/PKK unsurlarının Münbiç'ten çıkarılmasını,  örgüt ile ilişkili kişilerin yerel meclis ve konseylerden çıkarılmasını  öngörüyor.

İki ülkenin üzerinde mutabakata vardığı yol haritasında ayrıca,  Türk-Amerikan kuvvetlerinin önce Münbiç yakınlarında bağımsız koordineli  devriyeler, daha sonra ise ilçede ortak devriyeler düzenlemesini öngörüyor.

Genelkurmay Başkanlığı, dün iki ülke silahlı kuvvetlerinin Fırat  Kalkanı Harekat alanı ile Münbiç arasında kalan hatta dördüncü  koordineli/bağımsız devriye faaliyeti icra ettiğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...