Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Eylül 2021 20:14

Petrol atıklarından sonra 'su canavarı' alarmı

Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan 14 kilometrelik kum sahilini, asi nehrinden gelen ve 'su canavarı' olarak da bilinen 'su sümbülleri' kapladı.

Petrol atıklarından sonra 'su canavarı' alarmı
Hatay,Petrol,Atık

Dünyanın uzun sahillerinden olan 14 kilometrelik Samandağ kıyı şeridinin 6 kilometresi Asi nehrinden gelen su Sümbülleri ile doldu.

CANLI YAŞAMINI TEHDİT EDİYOR

Sahilin bir çok yerini kaplayan su sümbülleri, kıyı şeridini yürüyemeyecek hale getirirken Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından sahilde traktör ile temizlik çalışmaları başladı. İstilacı bir tür olan su sümbüllerinin nehirdeki canlı yaşamını tehdit ettiği belirtildi.

KIYI PETROL ATIKLARIYLA DOLMUŞTU

Öte yandan İlçede daha önce de petrol atıkları büyük sorun yaratmıştı. Suriye'nin Banyas kentindeki elektrik santralinden denize karışan 15 bin tonluk petrol önce Kıbrıs açıklarına sonra da Hatay'ın Samandağ sahillerine vurmuştu. Petrol atıklarının temizlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Sahil Güvenlik ekipleri ve Nene Hatun gemisi çalışma başlatmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...