Tgrt Haber
15 Temmuz 2021 10:23

Pijamalı 15 Temmuz şehidinin eşi kahramanı anlattı: Çocuğuma baban uyuyor dedim, şehit olmuş neden üzüleyim dedi

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye onu ‘pijamalı kahraman’ diye tanıdı. O gece yanına para, kimlik bile almadan sadece telefonuyla sokağa çıktı. Şehit Akın Sertçelik’i eşi Sema Sertçelik TGRT Haber'e konuştu: Oğluma söyleyemedim ama anladı. ‘Benim babam şehit olmuş ben niye ağlayayım’ dedi. Mezarlıktan eve dönerken sokaktaki bayrakları gördüm. Bayrağımız, ezanımız, bu vatan için can vermek bir şeref, onur.”

Pijamalı 15 Temmuz şehidinin eşi kahramanı anlattı: Çocuğuma baban uyuyor dedim, şehit olmuş neden üzüleyim dedi
15 Temmuz darbe girişimi,15 temmuz şehitleri,akın sertçelik

TGRT HABER | ÖZEL

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da Türkiye’yi işgal etmek için giriştiği darbe, milyonlarca insanın direnişiyle bertaraf edildi. Tankların altına yatıp, kurşunların önüne kendilerini atarak hainleri engelleyenlerden biri de şehit Akın Sertçelik'ti. Kahramanın eşi Sema Sertçelik, o günü ve sonrasında yaşadıklarını anlattı. Sertçelik "Ölümse ölüm. Reisim beni çağırdı" diyerek eşinin evden çıktığını söyledi.  

İÇİMDEKİ YARA HER 15 TEMMUZ’DA KANIYOR

Türkiye onu ‘pijamalı kahraman’ diye tanıdı. 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece yatağından çıktığı gibi; para, kimlik bile almadan sadece telefonuyla sokağa indi. O gece şehit oldu. Ailesi uzun süre ona ulaşamadı. Arkasında bir eş ve 2 çocuk bıraktı. Eşi Sema Sertçelik, “İçimizdeki o yara kabuğu her 15 Temmuzda sıyrılıyor, kalkıyor ve kanıyor. İki çocuğumla birlikte hayata tutunmaya çalışıyoruz” diyor. Eşinin o yılkı Ramazan ayında ‘Allah’ım bana şehitlik mertebesini nasip et’ diye dua ettiğini belirten Sema Sertçelik, “O gece işe yeni başladığımdan erken uyumak istedim, o da seni çok özlüyorum diyerek yanıma geldi, meğer o gece ayrılacakmışız. O gün şakalaşırken hakkını helal et, demişti. O gece annesinin telefonuyla uyandık. Rahmetli bayrağı alıp pencereden astı. Sonra ‘reisim çağırdı, hadi çıkalım, ölümse ölüm” dedi. Çocukların elinden tuttum, eşim benden önce evden çıktı. Aradım ve kalabalık olduğunu, eve dönmemi söyledi” diye konuştu. 

DARBECİLERİN YALANLARININ BİNİ BİR PARA

Sema Sertçelik eşinin şahadet haberini nasıl aldığını şöyle anlattı:

“Sabah kadar telefonla konuştuk. Sabaha karşı uyudum, darbeciler top atmışlar ve eşim şehit olmuş. Haberleri izledim, gelen giden yok, o gece bana İstanbul dar geldi, yüreğim içime sığmadı. Çocukları bırakıp evden çıktım. Cumhurbaşkanı’nın evine yürüdüm, orada eşimi göremedim, sonra oradaki korumalara sordum, çizgili pijamaları olduğunu söyledim.”

“Eşimi kan tutar, belki bayılmıştır diye düşündüm ama öldüğünü hiç düşünmek istemedim. Yanına para, kimlik almadı, yatak pijamasıyla koşarak gitti. Eşimin yaralı olduğunu ve hastaneye götürüldüğünü söylediler. Bir sürü hastane gezdim. İsimsizlerin listesi tutulmamış, karakola gittim sonra. Şehidimi Adli Tıp Kurumunda bulduk.”

EZANIMIZ, VATANIMIZ İÇİN CAN VERMEK BİR ŞEREFTİR, ONURDUR

Acılı eş Sema Sertçelik, çocuklarına babalarıyla yaşadıkları tüm anıları unutmamalarını söylediğini belirterek şöyle konuştu:

“Çok mutluyduk. Babasının şehit olduğunu ben söyledim. Kızıma ‘baban uyuyor, kıyamadım kaldırmaya’ dedim. Gerçekten o kadar güzel uyuyordu ki, o kadar güzel gülüyordu ki… Oğluma babanız şehitlik mertebesini anlatmıştı, hatırlıyor musun, dedim. Durdu, ‘benim babam şehit olmuş ben niye ağlayayım’ dedi. Eşim bu dünyadan ayrılırken o kadar güzel anlatmış ki… Mezarlıktan eve dönerken sokaktaki bayrakları gördüm, sanki biri içime su serpti. O vakit dedim ki bayrağımız, ezanımız, bu vatan için can vermek bir şeref, onur. Eşim halen çok daraldığımda rüyama girer."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...