Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 May 2018 12:08

Pilot camdan fırlıyordu!

Sichuan Airlines’a ait bir uçağın ön camı patlayınca, hava akımı yardımcı pilotu dışarı doğru itti. Uçağı el yordamıyla indiren pilot kahraman oldu.

Pilot camdan fırlıyordu!
pilot,haberler,cam,uçak,kaza

Çin merkezli havayolu şirketi Sichuan Airlines’a ait Airbus A319 uçağı, 30 dakika içinde yaklaşık 10 kilometre yüksekliğe çıktı. Tam da bu sırada Çin’in Çongçing bölgesinden Tibet’e gitmek üzere seyreden uçağın ön camı patladı. Aniden basınç ve sıcaklık düştü. Pilot Liu Chuanjian, sağına baktığında yardımcısının vücudunun yarısının camdan çıktığını gördü. Yardımcı pilot, emniyet kemeri sayesinde uçaktan düşmekten kurtuldu. Ancak her şeyin kontrolden çıktığı kokpitteki pilot, uçağı kendi imkânlarıyla indirmek zorunda kaldı. Liu Chuanjian, “Kokpitteki her şey uçuşuyordu. Ekipmanları çoğu çalışmıyordu, radyoyu bile duyamıyordum. Uçak öyle sarsılıyordu ki, göstergeleri bile okuyamıyordum” ifadeleriyle yaşadığı korku anlarını anlattı. 119 yolcuyu taşıyan uçak hiç kimse ciddi bir şekilde yaralanmadan Çengdu kentine inince, pilot kahraman ilan edildi. Kuş çarpması ve yıldırımlar, uçakların camını çatlatabilse de, bu ölçekteki bir kırılma çok nadir görülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...