Tgrt Haber
22 Ocak 2014 19:03

Pilot Murat Akpınar, 'Yanlış ekibi kaçırdılar'

Lübnan’da kaçırılan ve 71 günün ardından serbest bırakılan pilotlar Murat Ağca ve Murat Akpınar yaşadıklarını anlattı.

Pilot Murat Akpınar, 'Yanlış ekibi kaçırdılar'
Murat Ağca, murat akpınar, lüblan,

Akpınar, “Kaçıracakları biz değilmişiz. Bizi karşılarında görünce şaşırdılar” derken pilot Ağca ise yaşadıkları sürece ilişkin kitap yazacaklarını belirtti. Türkiye Havayolları Pilotları Derneği’nin (TALPA) bu yıl 3.’sünü düzenlediği Pilotlar Çalıştayı Atatürk Havalimanı’nda başladı. Çalıştaya Lübnan’da kaçırılan ve 71 günün ardından serbest bırakılan pilotlar Murat Ağca ve Murat Akpınar da katıldı. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Kendilerini kaçıranların uçuşa giden arkadaşlarının boy boy fotoğrafını çektiğini belirten ve kaçıracakları ekibin kendileri olmadığını söyleyen Murat Akpınar, “Kaçıracakları biz değilmişiz. Bizden önce uçağı teslim alan bir ağabeyimiz ve onun yanındaki ekipmiş. Tek tek resimleri çekilmiş, bütün ekibe dağıtılmış. ‘Bunlar alınacak, bunlar bırakılacak, kaptan bu’ bütün hazırlıklar yapılmış. Onlar da bizi ilk karşılarında gördüklerinde şaşırmışlar. Bana, ‘kır saçlı senden daha kısa birini bekliyordum. Sen nereden çıktın’ diyor. Buraya gelene kadar birçok sezgilerim vardı. Bundan sonra hayatımda yapacağım bazı şeyler var. Böyle bir sezgi ve duygu düşünce içine girersem 5-6 saatlik bir yatıda otele gitmeyi düşünmüyorum. Bu korkudan diye bilirsiniz. O sezgilerime kesinlikle güveneceğim. O gün kıramadım ama bundan sonra kırarım diye düşünüyorum. Kaptan olarak tecrübelerimiz var. Bundan sonraki düşüncem böyle bir şey başıma geldiği zaman bir şeylerin ters gittiğini anladığım zaman bunu kırmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Gerekirse servisin yolunu değiştireceğim” diye konuştu.
“KİTAP YAZACAĞIZ”
Serbest bırakılmasının ardından sonra belli bir periyot geçirdiklerini ifade eden ve uzman psikologlarla görüştüklerini söyleyen THY pilotu Murat Ağca, psikologların tavsiyeleri konusunda ilerlediklerini ifade etti. Yaşanan süreçlerle ilgili çalışma yapacaklarını ve kitap yazacaklarını söyleyen Ağca, “Bu kitabın içinde sizin bilmediğiniz ya da bildiğinizde şaşıracağınız çok detaylar, ayrıntılarda olacaktır. Bunları belki yayınlarız, belki yayınlamayız. Yani yayınlama konusunda 15 yıl sonrayı düşünüyorum. Bunları orada okuduğunuzda çok daha farklı bir şeyler göreceksiniz. Ama önemli olan bizim buraya sağ salim gelmemizdi ve bunu başardık. Böyle bir durumla karşılaşacak arkadaşlarıma tavsiyem olay olduğu ilk andan son ana kadar sakinliklerini korumalarıdır. Ne kadar sakin olursanız olayları o kadar yönetme ihtimaliniz olur” dedi. Murat Ağca’nın Beyrut’a uçuş yaptığını ifade eden ve Beyrut’ta kimsenin Ağca’yı tanımadığını söyleyen Akpınar, “Kendisi Beyrut’a uçtu. Merak da ediliyordu. Biz hepimiz havacıyız. Biz zaten bazı şeyleri göze alarak bu mesleği yapıyoruz. Bizim öyle bir korkularımızın olma ihtimali yok. Öyle bir şansımız yok. Hava kuvvetlerindeyken arkadaşımız şahit oluyordu, bir gün cenazesini kaldırıyorduk ertesi gün aynı uçakla göreve gidiyorduk. Murat kardeşimiz geçen hafta aslanlar gibi gitti. Kimse tanımadı diyor. Beni de kimse tanımaz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...