Tgrt Haber
27 Eylül 2021 17:35

Pınar Gültekin cinayetinin 6. duruşması görüldü: Dosyalar birleştirildi!

Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin cinayetinin altıncı duruşması görüldü. Mahkemede cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı’nın boşandığı eşi Eda Karagün, baba Selim Avcı, anne Ayten Avcı ve iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın savunmaları dinlenirken hazırlanan iddianame sonrası dosyanın Cemal Metin Avcı dosyası ile birleştirilmesi mahkeme tarafından kabul edildi.

Pınar Gültekin cinayetinin 6. duruşması görüldü: Dosyalar birleştirildi!
pınar gültekin,,cinayet,,dava,,mahkeme,

Cemal Metin Avcı tarafından bağ evinde öldürüldükten sonra cesedi yakılan ve varille ormana gömülen Pınar Gültekin cinayetinin 6’ncı duruşması Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Katil zanlısı Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı ile argılandığı davada, delilleri karartmak suçundan haklarında iddianame hazırlanan Cemal Metin Avcı’nın eski eşi Eda Karagün, baba Selim Avcı, anne Ayten Avcı ve iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın dosyalarının birleştirilmesine karar verdi.

Böylece Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak kişi sayısı 6'ya yükseldi.

ESKİ EŞTEN KORUMA TALEBİ

Cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı’nın boşandığı eşi Eda Karagün, duruşmada verdiği ifadede, medyada boy boy fotoğraflarının çıktığını belirterek koruma talebinde bulundu. Eda Karagün verdiği ifadede, “Cemal'in işlediği cinayet ile benim alakam yok. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Kıza bir şey yapmış olabilir diye bağ evine gittim. En büyük mağdurlardan birisi benim. Koruma talep ediyorum. Tek başıma bir çocuk büyütüyorum. Kızımla birlikte yeni bir hayata hazırlanıyoruz" dedi ve Pınar Gültekin'in en son Cemal ile görüştüğünü öğrendikten sonra yaylaya gittiğini söyledi.

Pınar Gültekin cinayetinin 6. duruşması görüldü: Dosyalar birleştirildi!

"BAĞ EVİNE GİTTİĞİMİ HİÇ SAKLAMADIM"

Karagün, olay gününü ise şöyle anlattı: 

"O süreçte yaylada çok fazla zaman geçirmişti. Yemek yemiyordu, şüphelendim. Bağ evine gittiğimi hiç saklamadım. Olayı öğrendikten sonra istişare etmek için Cemal'in babasını aradım. Panik halindeydik. Bağ evine 4 kişi gittik. Önce depoya girdik. Sonra eve girdik. Evde detaylı temizlik yapılmıştı" Karagün, sorulan soru üzerine Mertcan Avcı ile tutuklandıktan sonra görüşmediğini, varil konusunda aralarında konuşma geçmediğini belirtti.

Eda Karagün son olarak bağ evine gittiğini hiç saklamadığını, ifadelerinde de söylediğini belirtti.

'CİNAYETİ KARAKOL KOMUTANINDAN ÖĞRENDİM'

Duruşmada ifade veren baba Selim Avcı, “Bağ evine eşim, ben, Gökhan ve Eda ile birlikte gittik. Eda tek başına gitmek istedi. Biz de yalnız bırakmak istemedik. Evin temiz olduğunu Eda söyledi bize. Orayı biz depo olarak kullanıyoruz. 20 dakika durduk. Eşim ve Gökhan sigara içmişler. Sigarayı bidonun içine attılar. Sonra eve döndük” dedi.

Pınar Gültekin cinayetinin 6. duruşması görüldü: Dosyalar birleştirildi!

Baba Avcı, olayın yaşandığı ayın 21'i sabahı karakol komutanının kendisini aradığını, Cemal'in suçunu itiraf ettiğini söylediğini belirtti ve cinayeti de o zaman öğrendiğini dile getirdi.

"KAVGADAN SANDIM, PINAR GÜLTEKİN'DENMİŞ"

Cemal Metin Avcı'nın annesi Ayten Avcı ise, "Selim aradı beni. ‘Cemal Metin kavgaya karışmış, gel dedi’ ‘Buraya gel konuşacağız' dedi. Kavgadan dolayı sorguya çekiliyor sanıyorum. Pınar Gültekin'den dolayı olduğunu öğrendim. Barda tanımıştır diye düşündüm. 'Allah bu barın belasını versin' dedim. Eda yaylaya gideceğim deyince hep birlikte gittik. Depoya, etrafa baktık. Sigara içtik orada. Bidon her zaman orada durur zaten. Çöp atmaya üşeniyorlar. Biz de sigaralarımızı oraya attık” diye konuştu.

Pınar Gültekin cinayetinin 6. duruşması görüldü: Dosyalar birleştirildi!

"HABERİM YOK, BABASIYLA ORTAĞIM SADECE"

İş ortakları Şükrü Gökhan Orhan da, "Benim olayla alakam yok. Cemal kavgaya karışmış diyerek Ayten Hanım'ı almaya gittim. Babasıyla ortağım sadece" ifadelerini kullandı.

İfadelerin ardından ara verilen duruşma çapraz sorgulama ile devam etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...