Tgrt Haber
25 Haziran 2022 13:54 - Güncelleme : 25 Haziran 2022 14:43

Gerekçesi de isyan ettirdi! Pınar Gültekin davasında gerekçeli karar açıklandı: Dikkat çeken 'şantaj ve haksız tahrik' detayı

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesi davasında tepki çeken kararın gerekçesi açıklandı. Sanık hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet cezası 23 yıla düşürülmüştü.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Gerekçesi de isyan ettirdi! Pınar Gültekin davasında gerekçeli karar açıklandı: Dikkat çeken 'şantaj ve haksız tahrik' detayı
pınar gültekin

Pınar Gültekin cinayeti davasında, katile haksiz tahrik indirimi uygulanması tartışmaları da beraberinde getirdi. Konu kamuoyu kadar siyasetin de gündemine yerleşti. 

Sanık hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet cezası 'haksız tahrik indirimi' ile 23 yıla düşürülmüştü. Karar kesinleşirse sanık Cemal Metin Avcı 14.5 yıl hapis yatacak. 

'''CANAVARCA HİSLE HAREKET ETMEDİ''

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi tartışmalı kararına ilişkin gerekçesini açıkladı. Kararda sanığın canavarca hisle hareket etmediği, delilleri yok etmek amacıyla yakma eylemini gerçekleştirdiği vurgulandı.

Mahkeme kararında, TCK'nın 107. maddesinde düzenlenen 'şantaj suçu'nu da işaret etti. 

Pınar Gültekin davasında merakla beklenen gerekçeli kararda şu ifadeler yer aldı:

Kamuoyundan tepki çeken kararın gerekçesinde, "Böylelikle tanık Ceren'in aşamalarda alınan yeminli beyanları, maktulün kız kardeşi Sibel Gültekin'in mahkememizce hükme esas alınan Ula İlçe Jandarma Komutanlığında alınan beyanı, taraflar arasında para yatırma tarihleri dışında hiçbir görüşme bulunmadığı ve maktulün hesabına kartsız para yatırma işlemlerinin sanık tarafından gerçekleştirildiği hususlar hep birlikte değerlendirildiğinde; maktulün sanık Cemal Metin'i aralarındaki evlilik dışı ilişkiyi eşine ve çevresine söyleyeceğinden bahisle tehdit ederek sanık Cemal Metin'den menfaat temin ettiği, maktulün söz konusu eylemlerinin öğretide ve yargısal içtihatlarda açıklama tehdidi ile menfaat temini olarak tanımlanan TCK'nın 107. maddesinde düzenlenen şantaj suçunu oluşturduğu, TCK'nın 107. maddesinde düzenlenen ve konusu suç oluşturan fiillerin ise haksız bir davranış olduğunun izahtan vareste olduğu, sanık Cemal Metin'in de maktulün söz konusu haksız fiil içeren davranışlarından duyduğu öfke ile maktule yönelik söz konusu suçu işlediği dikkate alındığında mahkememiz yargılamasına konu somut olayda TCK'nın 29. maddesinde düzenlenen haksız tahrik hükümlerinin uygulama şartlarının tamamının gerçekleştiğinin kuşkuya yer vermeyecek şekilde sabit olduğu gözetilerek mahkemece sanık hakkında verilen cezada TCK'nın 29. maddesi uyarınca indirim yapılmıştır."denildi.

"HAYATTAYKEN YAKILDI"

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir de gerekçeli kararın açıklanması sonrası açıklamalarda bulundu.

'Hayatında böyle bir gerekçe görmediğini' söyleyen Epözdemir, yazılanlar ''utanç vericidir'' dedi ve sözlerine şunları ekledi:

''Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin Adli Tıp'ın raporu var, hayattayken yakıldığına dair. Biri bana söyleyebilir mi, bir kadına daha ne yapılması gerekiyor da canavarca his olarak kabul edildi. ''

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...