Tgrt Haber
21 Haziran 2022 10:15 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 11:16

Pınar Gültekin'in babası TGRT Haber'de konuştu: Tahrik yok güç var, karar bizi yıktı

Kamuoyunun yakından tanıdığı Pınar Gültekin cinayeti davasında katil zanlısı Cemal Metin Avcı’ya verilen hapis cezasının 'haksız tahrik’ ile 23 yıla indirilmesi toplumda infiale neden oldu. TGRT Haber’de konuşan Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin, “Kızım bu kez gözümün önünde öldürüldü. Dosyada bırakın haksız tahriki, tahrik bile yok. Karar bizi yıktı” dedi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Cemal Metin Avcı,Sıddık Gültekin,Pınar Gültekin

Muğla'da, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme 'haksız tahrik' ile hapis cezasını 23 yıla indirildi. Kamuoyunun yakından takip ettiği davada mahkemenin verdiği bu karar toplumda infiale neden oldu. TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin, “Kararı hazmedemiyorum. Karar bizi yıktı. Dosyada tahrik bile yok” dedi.

“KIZIM BU KEZ GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ”  

Kadın cinayetlerine yönelik emsal bir karar verilmesini beklediğini belirten Sıddık Gültekin, “Dosyayı incelediğinizde bırakın haksız tahriki, tahrik bile yok. 2 yıldır adalet arıyorum, benim kızım diri diri yakıldı. Ben emsal bir karar çıkmasını bekliyordum ve Türkiye’de kadın cinayetleri için bir mesal olur diye umut ediyordum. Ancak maalesef hayal kırıklığına uğradım, Pınar Gültekin dün bir kez daha gözümün önünde öldürüldü. Gerçekten kararı hazmedemiyorum” dedi.

“ÇOK ÜZGÜNÜM”

Gültekin, dosyada tahrik bile olmadığı belirterek ömür boyu hapisle yargılanan birine haksız tahrik indirimi yapılmasına anlam veremediğini söyledi. ABD’den Watsapp görüşmeleri ile ilgili iki kez yazı talep edildiğinin altını çizen baba Gültekin, “Herhangi bir şey çıkmadı. Ancak nedense mahkeme böyle bir karar verdi. Bunun İstinaf ve Yargıtay süreci var. Sonuna kadar bu davanın peşini bırakmayacağım. Çok üzgünüm” ifadelerini kullandı. 

UMUT EDİYORUM BU YANLIŞTAN DÖNÜLÜR, KARAR BİZİ YIKTI

Daha önce Sayın Cumhurbaşkanı ile Sayın Adalet Bakanının defalarca haksız tahrik indirimi konusunda hassasiyetlerini dile getirdiğine dikkat çeken baba Gültekin, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştüm, dosyayı sundum. Adalet Bakanımız ile görüştüm, dosya konusunda bilgi verdim. Açıkçası ne yapılmak isteniyor anlamadım. Defalarca reddi hakim isteğimiz olduğu halde kabul edilmedi. Baştan sona kadar böyle olacağını tahmin ediyordum. Umut ediyorum, bu yanlıştan dönülür.” 

“ESKİ KARISI, KARDEŞLERİ DE BERAAT ETTİ, KANIMA DOKUNUYOR”

“Benim lehime ya da aleyhime bir karar olmasın” diyen baba Gültekin, “Dosyada ne varsa o yönde bir karar verilsin. Bu şahsın eski karısı, kardeşleri tüm delilleri yok ettiler, bunların hepsine beraat verildi. Bu benim kanıma dokunuyor. Biz de vatandaşız, bir gün bu hakime de adalet lazım olacak. Adalet olmadığı yerde huzur olmaz. Aile olarak hepimiz ilaç tedavi görüyoruz, mahkemenin kararı bizi yıktı” dedi.

Pınar Gültekin'in babası TGRT Haber'de konuştu: Tahrik yok güç var, karar bizi yıktı

PARA VE SİYASİ GÜÇLERİNİ KULLANDILAR 

Baba Gültekin, Cemal Metin Avcı’nın ailesinin maddi ve siyasi güçleri olduğunu söyledi. “Benim de yürek gücüm var, kendime inanıyorum. Zaten annesi ben iki çocuğumu para gücüyle alırım demişti, gerçekten aldı, tebrik ediyorum, parasının gücü kamuoyunun gücünden daha güçlü çıktı” dedi.  

“Bir kez daha adalet öldü” diyen baba Gültekin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Böyle devam ederse Adalet Bakanı önünde oturma eylemi yapacağım. Kızımın üstünde yapılan iftiralar tek tek ortaya çıktı, şahitler mahkemede kızımın lehine konuştu. Katil kızımı kapatmaya çalıştı, kızım onun evli olduğunu öğrenince ve reddedince öldürdü.” 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...