Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Aralık 2021 14:41

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'nin doktoru konuştu: Genel durumu daha iyi ama...

Gaziantep'te oturduğu sitede oynarken iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan Asiye Ateş'in doktoru açıklama yaptı. Başhekim Dr. Beyhan Tahmazoğlu, ilk geldiği ana göre genel durumunun daha iyi olduğunu ancak hayati tehlikesinin de devam ettiğini belirtti.

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'nin doktoru konuştu: Genel durumu daha iyi ama...
asiye ateş,pitbull,köpek saldırısı,gaziantep

Gaziantep'te pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayarak kafatası parçalanan Asiye Ateş'in sağlık durumu hakkında hastane yönetiminden açıklama geldi. Tüm Türkiye'yi dehşete düşüren görüntülerin ardından 4 yaşındaki Asiye'nin sağlık durumunun geldiği ana göre daha iyi olduğu söyleyen başhekim Dr. Beyhan Tahmazoğlu, hayati tehlikesinin sürdüğünü ifade etti. 

HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Gaziantep'te bir sitenin bahçesinde pitbull cinsi iki köpeğin saldırısı sonucu ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş’in tedavisi sürüyor. Dün ilk olarak Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ateş, durumunun ağırlaşması üzerine kentteki özel bir hastaneye sevk edildi. Hastane yönetimi sosyal medyada gündem olan kız çocuğunun sağlık durumuna ilişkin basın toplantısı düzenledi. Hastane Başhekimi Dr. Beyhan Tahmazoğlu, Asiye’nin hayati tehlikesinin devam ettiğini belirterek, ilk geldiği ana göre şu anki durumunun daha iyi olduğunu açıkladı.

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'nin doktoru konuştu: Genel durumu daha iyi ama...
Asiye'nin doktoru, çocuğun hayati tehlikesi ve kalıcı hasar riskinin devam ettiğini açıkladı.

"BİR DİZİ AMELİYAT VE OPERASYON GEÇİRDİ"

Yoğun bakım servisinde tedavi gören Ateş’in önünde kritik 3-4 günlük bir sürecin olduğunu aktaran Tahmazoğlu, "Çocuğun hayati tehlikesi ve genel durumu dün daha kötüydü. Geldiğinde şuuru kapalıydı. Kafasında ve yüz bölgesinde saldırıya bağlı doku defektleri oluşmuştu. Hatta kemik dokuda, beyin bölgesinde ciddi derecede kemik defekti oluşmuştu. Beyin dokusunda ısırık izleri mevcuttu. Bir dizi ameliyat ve operasyon geçirdi. Şu anda da genel durumu daha iyi. Şuuru açık. Yani çocuk ilk durumuna göre çok daha iyi. Ancak çocuğun hayati tehlikesi ciddi manada devam ediyor. Çünkü enfekte yaralar var" dedi.

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'nin doktoru konuştu: Genel durumu daha iyi ama...

"YÜZ FELCİ VE İŞİTME KAYBI RİSKİ VAR"

Kız çocuğunun Estetik ve Beyin Cerrahi açısından yeni operasyonlar geçirebileceğini paylaşan Tahmazoğlu, “Daha sonraki süreci zaman gösterecek. Fakat hem kalıcı hasar yönünden hem hayati tehlike yönünden şu anda risk devam ediyor. Ense bölgesinde kemik dokuda kayıp var. Yoğunda bakımda yakın takipte tutacağız. Antibiyotik tedavisi alıyor. Hayati tehlikesi ciddi manada sürüyor. Sağ kulak bölgesinde tamamen kayba uğrayacak kısımlar var. Özellikle yüz felci ve işitme kaybı yönünden takip edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...