Tgrt Haber
14 Nisan 2015 07:47

PKK günler önceden yığınak yapmış

Vali o gün yaşananları anlattı: “Bölgede 25 terörist vardı. Çatışma 14 saat sürdü. Kullandıkları roketatarlar, ağır silahlar ve mermiler, taşıyabilecekleri miktarın çok çok üzerindeydi” dedi.

PKK günler önceden yığınak yapmış
ağrı, terörist, pkk, çatışma,

Çözüm sürecinde hükümetle HDP arasındaki ipleri de geren Ağrı'daki terör saldırısında yaşananları, tartışmanın odağındaki isim ayrıntılarıyla anlattı. AA'ya konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, seçim sürecine girilmesiyle PKK'nın halkın üzerinde baskı kurup, vatandaşı korkutarak bir partiye oy toplama gayreti içerisine girdiklerini belirtti. Bu durumun somut örneğini de veren Vali Işın, şunları söyledi: “10 Nisan 2015 günü Yukarıtütek köyünde fidan ekimi yapılacağı bilgisi geldi. Aynı şekilde buraya terör örgütü mensuplarının da katılacağı bilgisini edindik. Vatandaşların buraya toplatılarak seçime yönelik propaganda yapılacağı, halkın tehdit edileceği, oy vermeyenlerin cezalandırılacağı şeklinde bilgiler intikal etti. Olay günü askeri birliklerimiz tedbir almak amacıyla sabaha karşı görevlendirilmişlerdir. Oraya hareket ettiklerinde köyün yakınında çadırı fark etmişlerdir. Çadırdaki kişilerin ellerini kaldırarak dışarıya çıkmalarını anons etmişlerdir ancak içeriden bir teröristin uzun namlulu silahla ateş etmesi üzerine güvenlik güçlerimiz karşılık vermiştir.
Olayda ölen HDP eski ilçe Başkanı Cezmi Budak, ateş açılan çadırın içinde teröristlerin yanındayken çatışma esnasında vurulmuştur.
Çatışmada helikopterlerimiz görevlendirilmiş ancak teröristler tarafından ağır silahlar ve roketatarlar kullanılmıştır. 25 kişinin olduğunu düşündüğümüz teröristlerin kullandığı roketatarlar, ağır silahlar, mermi ve mühimmat, kullanılabilecek, onların üzerinde taşıyabileceği miktarın çok çok üzerindeydi. Çünkü çatışma 14 saat sürdü. Dolayısıyla daha önceden oraya yığınak yaptıklarını düşünüyoruz.
Yaralılarımızı çatışma alanından helikopterle almaya gayret gösterdik ancak teröristlerin ateşi nedeniyle alamadık. Civar köylerden gelen vatandaşlar çatışma alanına girdiklerinden dolayı güvenlik güçlerimiz ateş kesmişlerdir. Ardından yaralılarımızı almaya çalışan askerlere bazı vatandaşlar da yardım etmeye çalışmışlardır.
'Canlı kalkan olarak oraya gidenler askerleri kurtardı, askerler ölüme terk edilmişti' iddialarının tümü yalan ve iftiradır.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...