Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 00:23

Evlat nöbetindeki acılı baba: PKK kaçırmıyor, HDP yolluyor

HDP il binasında evlat nöbeti tutan Şevket Bingöl, PKK'lı teröristler tarafından dağda tutulan oğluna seslenip teslim olma çağrısında bulundu. Acılı baba, oğlunu PKK'nın değil HDP'nin dağa çıkardığını söyledi.

Evlat nöbetindeki acılı baba: PKK kaçırmıyor, HDP yolluyor
evlat nöbeti,hdp,pkk

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla, acılı ailelerin HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde başlattığı evlat nöbeti 706’ncı gününe girdi.

Terör örgütü tarafından zorla dağa kaçırılanlardan biri olan Tuncay’a babası Şevket Bingöl seslenerek teslim olma çağrısı yaptı. Evlat nöbetindeki baba Şevket Bingöl, 2014'te İstanbul Arnavutköy'de 'Bana iş buldular, işe gidiyorum' diyerek evden çıkıp dönmeyen oğlu Tuncay (19) için eyleme katıldığını söyledi.

Evlat nöbetindeki acılı baba: PKK kaçırmıyor, HDP yolluyor

"HANGİ KÜRT'Ü TEMSİL EDİYORSUNUZ?"

2 yıldır beklediklerini ancak evltlarının sağ olup olmadığını bile bilmediklerini söyleyen Bingöl, “Bu ailelerin ciğerini yaktılar Allah da onların ciğerini yaksın. Biz bunlardan evlatlarımızı istiyoruz, evlatlarımızı verin. Oradan Kürtleri temsil ettiğinizi söylüyorsunuz. Hangi Kürtleri? Siz Kandil’in temsilcisisiniz, Kürt temsilcisi olsaydınız buraya gelip PKK’dan çocuklarımızı isterdiniz, yapamıyorsunuz. Çünkü bizim çocukları PKK dağdan gelip götürmedi, HDP götürdü, parayla Amerika’ya sattı, o parayla da kendi çocuklarını yurt dışında okutuyorlar, bizim çocuklarımızda dağda ölüyorlar" ifadelerini kullandı.

"TÜRK ASKERİ GÖRÜRSEN TESLİM OL"

Oğluna teslim olma çağrısı yapan acılı baba, "Tuncay, oğlum bunlara sakın güvenme, nerede Türk askeri ve polisi görürsen kaç teslim ol. Bak 6 yıl oldu ciğerimiz yanıyor her gün peşinde koşuyoruz. Bu HDP ve PKK kandırıyor sizi. Size ceza veriyorlar falan derlerse öyle bir şey yok, serbest bırakıyorlar. PKK Ermenilere hizmet ediyor, kaçın gelin” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...