Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ağustos 2015 11:37

PKK‘lılar Siirt'te VOR istasyonunu yaktı

Siirt'in Gökçebağ Beldesi yakınlarında bulunan Siirt Havalimanı’na ait VOR istasyonunu basan bir grup PKK’lı güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdikten sonra burasını ateşe verdi.

PKK‘lılar Siirt'te VOR istasyonunu yaktı
pkk,istasyon,vor,

Kaçan bir özel güvenlik görevlisinin durumu güvenlik güçlerine bildirmesi ile bölgede operasyon başlatıldı. Gökçebağ Beldesi yakınlarında Siirt Havalimanı’na ait olan VOR istasyonuna dün gece saat 23.30’da gelen bir grup PKK’lı, havaya ateş açarak 18 güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip ellerini bağlayarak cep telefonlarına el koydu. Bu sırada kaçan bir güvenlik görevlisi, arkasından ateş açılmasına rağmen kurtularak bölgeden uzaklaştı. Daha sonra hava trafiğini yöneten VOR istasyonunu yakan teröristler bölgeden kaçarken, kaçan güvenlik görevlisinin durumunu güvenlik güçlerine bildirmesinin ardından bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. 
VOR İSTASYONU NEDİR?
VOR (VHF Omni-directional Radio Range); alet uçuşunda yaygın olarak kullanılan bir radyo seyrüsefer yardımcısı. Bir yer istasyonu ile hava aracındaki alıcıdan oluşur. En basit tanımı ile hava aracının yer istasyonuna göre hangi manyetik radyal üzerinde olduğunu gösterir. Tek başına VOR sistemi baş ve mesafe bilgisi vermez. Hava taşıtının istasyona göre manyetik yönünü belirlemek için yerden yayınlanan sinyallerin faz karşılaştırmasını yapar. Konum belirleme, istasyona doğru ve istasyondan radyal takip etme (tracking), bekleme paterni muhafaza etme ve alet inişi gibi amaçlarla alet uçuşunda yaygın olarak kullanılan bir seyrüsefer yardımcısıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...