Tgrt Haber
04 Aralık 2019 03:17

PKK, teröristlere telefonu yasakladı

Terörle mücadeleye yönelik başarılı operasyonlar sayesinde bir taraftan terör örgütü PKK’nın sözde üst düzey teröristleri etkisiz hâle getirilirken bir taraftan da örgütün lojistik kaynakları yerle bir ediliyor.

PKK, teröristlere telefonu yasakladı
pkk,terörist,haberler

Terörle mücadele kapsamında, son iki yılda terör örgütlerine yönelik operasyonlar kırsalda yüzde 150 oranında artarken bu operasyonlarda örgüte ait çok sayıda silah, mühimmat ve malzeme bulundu. Son iki yılda İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığınca kırsalda gerçekleştirilen operasyonlarda, 501’i el telsizi, 96’sı ülkeler arası görüşme kapasitesine sahip uzun menzilli cihazlar olmak üzere 597 telsiz ele geçirildi. Güvenlik güçlerinin, harekat alanında sürdürdüğü mücadele karşısında yeni iletişim vasıtaları bulamayan terör örgütü, son çare olarak ilkel şartlarda haberleşme metotlarına başvuruyor. İletişim kurmak için kurye göndermeye başlayan terör örgütünde bu usulün de işe yaramadığı ortaya çıktı.

TESLİM OLUYORLAR
İletişim kopukluğuna bağlı kayıpların önüne geçemeyen sözde örgüt yönetimi, inisiyatifi kırsal kadrolara bıraktı. Bu da alt kademelerde terk edilmişlik, ideolojik bağlılıkta zaaf ve örgütten kopmalara sebep oldu. Çözülme, kaçış ve teslim olmaların artması üzerine sözde örgüt yönetimi Türkiye’den sonra Suriye ve Irak’ta bulunan kadrolarına cep telefonu kullanımını yasakladı. Aileleriyle iletişim kurabilen teröristlerin örgütten kaçarak teslim olması sözde lider, kadroyu çözümsüzlük ve çaresizlik içinde bırakıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...