Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Aralık 2016 20:14

PKK'lı kalleşler Duran Kalkan ve Murat Karayılan için yakalama emri

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edilmesi ile ilgili soruşturmada terör örgütü PKK/KCK yöneticileri Murat Karayılan ve Duran Kalkan için yakalama emri çıkarıldı.

PKK'lı kalleşler Duran Kalkan ve Murat Karayılan için yakalama emri
murat karayılan, duran kalkan, yakalama emri, kck,

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edildiği saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü PKK’nın yöneticilerinden Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Safitürk'ün, PKK'lı teröristlerce 10 Kasım'da makam odasında el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda şehit olmasının ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında Mardin 1. Sulh Ceza Hakimliği, terör örgütü PKK’nın yöneticilerinden Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer biyolojik kimyasal silah kullanarak öldürme" suçlarından yakalama emri çıkarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...