Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 May 2021 11:06

PKK'nın Diyarbakır saldırısında dikkat çeken Kanada ayrıntısı

PKK terör örgütünün salı akşamı Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na maket uçakla düzenlediği saldırının ayrıntıları ortaya çıktı. Saldırıda kullanılan maket uçağın, "Türkiye'ye insansız hava aracı için gerekli göz kamerasını satmayan" Kanada'ya ait olması dikkat çekti.

PKK'nın Diyarbakır saldırısında dikkat çeken Kanada ayrıntısı
iha,siha,diyarbakır,pkk,saldırı,kanada,drone,maket uçak

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) son dönemdeki iş birliği sonucu PKK'ya ağır kayıplar verdirilmesi, terör örgütünü farklı yöntemlere başvumaya mecbur bıraktı.

18 Mayıs Salı akşamı Diyarbakır'da peş peşe meydana gelen patlamanın arkasından terör örgütü PKK çıktı.

PKK'lı teröristlerin Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na 2 adet maket uçakla gerçekleştirdiği saldırı girişimi, askeriyede görevli personelin dikkati sonucu önlendi.

Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarına düzenlenen hava operasyonlarının merkezi olan Diyabakır'daki üs hedef alınsa da maket uçaklar başarıyla imha edildi ve üste herhangi bir hasar oluşmadı.

YAKALANMASI ÇOK ZOR

PKK'nın saldırıda kullandığı maket uçakları teknik incelemeye alan yetkililer, düşürülen drone ve maket uçaklarda bir hayli farklı ve karışık sisteme sahip çok frekanslı beyin kartları bulunduğunu belirledi.  

Çoklu frekans özelliği sebebiyle drone savar ya da jammer adı verilen sinyal bozucular tarafından yakalanması zorlaşan maket uçaklar makineli tüfeklerle vuruldu. Güçlükle yakalanan bu uçaklar, gecenin karanlığında daha da tehlikeli hale gelebiliyor. 

SALDIRIDA KANADA DETAYI

Söz konusu tipteki drone üretimi Kanada'da yapıldığı için örgütün maket uçakları bu ülkeden almış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

PKK'nın Diyarbakır saldırısında dikkat çeken Kanada ayrıntısı

ASELSAN FREKANSLARI ÇÖZDÜ

Düşürülen maket uçaklardaki beyin kartlarını inceleyen ASELSAN ve Türk savunma sanayi firmaları, tehdit frekanslarını tespit etmeye başladı. Kartlardaki çoklu frekanslar belirlenerek devre dışı bırakıldı.

KANADA TÜRKİYE'YE 'GÖZ' VERMEMİŞTİ

Şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı Kanada, yakın zamanda İHA ve SİHA üretiminde gerekli olan "wescam lazer işaretleyici kamera"ların Türkiye'ye satışına ambargo koymuştu.

Yasak kararında, Türkiye'nin Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a verdiği "insansız hava aracı" desteği etkili olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...