Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 May 2021 07:48

PKK'nın geçiş yolları kapatılıyor

Terör örgütü PKK'nın Türkiye'ye geçiş yolları kapatılıyor. Suriye sınırına beton set çekildi. Irak sınırında farklı bir strateji izlenirken İran sınırına çekilen duvarda ise son aşamaya gelindi.

PKK'nın geçiş yolları kapatılıyor
pkk,sınır,sınır duvarı,güvenlik duvarı

Terör örgütü PKK'nın Türkiye sınırları içindeki varlığı bitme noktasına geldi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) başarılı operasyonları ile adım atamayacak duruma gelen PKK, Kuzey Irak ve Suriye'de de sıkıştı. Terör örgütünün Türkiye'ye geçiş yollar büyük ölçüde kapatıldı. Suriye sınırı örülen beton duvar ile güvence altına alındı. İran sınırındaki duvar ise bitmeye yakın. Irak sınırında ise dağ ve vadilerden dolayı farklı bir strateji izleniyor.

IRAK'A ÖZEL TAKTİK

Güvenlik kaynakları yaklaşık 100 kilometrelik alanın, dağlar ve vadilerden oluştuğu için Irak sınırını duvar örerek ve karakollar kurarak kontrol altına almanın zor olduğunu belirterek bu yüzden bul alanların sızmak için en kolay yer haline geldiğine dikkati çekti. Türkiye'nin dağlardan geçen sınırı düz alana indirerek kontrol altına almaya çalıştığına işaret eden kaynaklar, düz alanda ise Türk askerinin stratejik noktalara yerleştiğini belirtti. Kaynaklar, bunun sonucunda da terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'tan Türkiye'ye geçiş yollarının tamamen kapatılacağını vurguladı.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÇÖKÜŞ SÜRECİNDE

Terör örgütü PKK'nın Türkiye sınırları içerisinde eylem gücünün kalmadığı ve üç ülkeyi kapsayan terörle mücadele stratejisinin uzun süre devam edeceği kaydedildi. Sınırlar içerisinde sadece Tunceli kırsalında hareket halinde olan bazı grupların ise son yapılan operasyonlarla çözülme sürecine girdiği ifade edildi.

SURİYE SINIRI TAMAM SIRAN İRAN'DA

Sınırlardan Türkiye'ye terör örgütlerinin sızmalarını ve kanun dışı geçişleri önlemek için Suriye sınırına örülmesi planlanan 828 kilometrelik duvar bitti. İran sınırına da benzer bir tedbir alınması için harekete geçilerek örülmeye başlanan duvarın inşasında son aşamaya gelindi.

YÜKSEKLİĞİ 3 METRE KALINLIĞI 30 SANTİMETERE

Her ayrıntının düşünüldüğü 3 metre boyunda 30 santimetre kalınlığındaki duvarların üzerinde bir metreye yakın jiletli teller bulunuyor. Gözetleme kuleleri, kamera, aydınlatma sistemleri ve devriye için de güvenlik yolunun yanı sıra acil durumlar için, yaya ve araç kapıları da inşa ediliyor. Son teknoloji ile donatılan güvenlik duvarında kurşungeçirmez camlı çok sayıda kapı bulunuyor. Bu sayede ekipler sınır boyunca oluşturulan güvenlik yolunda kolaylıkla devriye gezerek hudut güvenliğini sağlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...