Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Haziran 2021 16:42

PKK'nın Mahmur sorumlusu öldürüldü

MİT’in, Irak’ın kuzeyinde PKK/KCK kontrolündeki Mahmur kampında gerçekleştirdiği başarılı operasyonda, PKK/KCK Mahmur Genel Sorumlusu Doktor Hüseyin kod Selman BOZKUR, beraberindeki iki teröristle birlikte öldürüldü.

PKK'nın Mahmur sorumlusu öldürüldü
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Doktor Hüseyin

Terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticisi ve Mahmur genel sorumlusu “Doktor Hüseyin” kod adlı Selman Bozkır,  Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen operasyonda öldürüldü. Gelişmeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. 

ADIM ADIM TAKİP EDİLDİ

Mülteci kampı adı altında PKK/KCK faaliyetlerinin organize edildiği Mahmur’daki örgüt elebaşısı Doktor Hüseyin kod Selman Bozkur, MİT’in hedef listesine alındı.

PKK/KCK’ya 1990’larda katılan Selman BOZKUR, uzun yıllar, örgütün Avrupa’daki faaliyetlerini organize etti, bu kapsamda örgütün İngiltere sorumluluğunu da yürüttü. Mahmur’da görevlendirilmeden önce Irak’ın kuzeyinde örgütün illegal para trafiğini yönetti.

Son olarak, Kandil alanında sıkışan PKK/KCK’nın, Mahmur’a ağırlık vermesi üzerine Mahmur Genel Sorumluluğu’na getirildi.

Yapılan istihbari analizlerde, PKK/KCK’nın Mahmur Kampı’na Kandil kadar önem verdiği, mülteci kampı adı altında eylemci kadrolarını bu alandan temin ettiği/yetiştirdiği belirlendi.

Yapılan çalışmalar sonrasında, Selman Bozkur, gerçekleştirilen operasyonla, beraberindeki iki teröristle birlikte öldürüldü.

'DOKTOR HÜSEYİN' KOD ADLI SELMAN BOZKUR:

PKK'nın Mahmur sorumlusu öldürüldü

"TERÖRÜ KAYNAĞINDA KURUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticisi ve Mahmur genel sorumlusu “Doktor Hüseyin” kod adlı Selman Bozkır, dün Milli İstihbarat Teşkilatı’mızın kahramanları tarafından etkisiz hale getirildi. Hain ve bölücü örgütün Mahmur'u terörün 'kuluçka merkezi' olarak kullanmasına müsaade etmeyecek, terörü kaynağında kurutmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

PKK'nın Mahmur sorumlusu öldürüldü

"BM TEMİZLEMEZSE, BİZ TEMİZLERİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir programda Mahmur'daki terör yuvalanmasına dikka çekmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda yaptığı açıklamada, "Biz Mahmur meselesini de en az Kandil kadar önemsiyoruz. Mahmur, Kandil'in kuluçka yuvasıdır. Kuluçka yuvası adeta şehir merkezinde palazlanıyor. BM temizlemediği takdirde bir BM üyesi olarak biz temizleriz. Kandil'e sadece Diyarbakırlı anaların çocukları gönderilmiyor ki. Buna nereye kadar sabredeceğiz." demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...