Tgrt Haber
01 Ekim 2021 12:40

PKK'nın sözde Kerkük sorumlusu Mehmet Hatip Arıtürk etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: MİT ve TSK'nın Kandil'e yönelik ortak operasyonunda terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Kerkük alan sorumlusu Mehmet Hatip Arıtürk etkisiz hale getirildi.

PKK'nın sözde Kerkük sorumlusu Mehmet Hatip Arıtürk etkisiz hale getirildi
MİT,TSK,PKK

MİT'in yurt dışında gerçekleştirdiği başarılı operasyonla, PKK/KCK’nın Kerkük Alan Sorumlusu Delil Siirt Kod Mehmet Hatip Arıtürk'ün Kandil’de etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Kandil’deki başarılı operasyonlar sonucunda, yönetici seviyesindeki teröristlere sığınacak alan bırakmayan MİT; PKK/KCK’nın üst düzey yöneticilerini köşeye sıkıştırarak hareketsiz bıraktı. Faaliyetleri MİT tarafından tespit edilen M.H.ARITÜRK, MİT-TSK operasyonu neticesinde Kandil’de etkisiz hale getirildi.  

SİCİLİ KABARIK ÇIKTI

Terörist Delil Siirt’in; 2015 yılında PKK/KCK’nın Suriye/Afrin’deki sivillere yönelik pek çok eylemin organizasyonunda yer aldığı, 2016 yılında Kerkük’te görevlendirilerek, PKK/KCK’nın “diğer ülkelerden temin ettiği” ve ülkemize yönelik eylemlerde kullanılan füze ve ağır silah mühimmatı temini faaliyetlerinde yer aldığı, ayrıca istihbarat faaliyetlerini organize ettiği, son olarak Kandil Alanı’nda üst düzey yönetici görevlendirmekte zorlanan terör örgütü yönetiminin kararı ile Kerkük Alan Sorumluğunun yanında Kandil Sahası İdeolojik Alan Sorumluluğu görevini de yürüttüğü, öğrenildi.

Teröristin ayrıca Kandil alanında üst düzey yönetici görevlendirmekte zorlanan terör örgütü yönetiminin kararı ile Kerkük alan sorumluğunun yanında Kandil sahası ideolojik alan sorumluluğu görevini yürüttüğü öğrenildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...