Tgrt Haber
23 Ekim 2015 01:02

PKK'nın sözde mahkemesi yıkıldı

Siirt'te, PKK'nın sözde mahkeme ve eğitim amaçlı kullandığı yapıların yıkıldı, yıkıma engel olmaya çalışan14 kişinin gözaltına alındı.

PKK'nın sözde mahkemesi yıkıldı
pkk, pkk mahkeme,

Valilikten açıklamada, güvenlik güçlerince vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşların her türlü terör eylemlerinden korunması maksadıyla, emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbirin alındığı belirtildi.

Bölücü terör örgütü mensuplarınca sözde şehitlik adı altında merkeze bağlı Güneşli kırsalında mezarlık oluşturulduğu kaydedilerek, "Mezarlık çevresine yasa dışı inşa edilen binalarda sözde mahkemeler kurarak, vatandaşlarımızı sorguya alıp cezalandırdıkları, köylüleri tehdit ettikleri, civar köylerde yaşayan köylüleri rahatsız ve taciz ettikleri, bu binaları eğitim amacıyla kullandıkları yönünde bilgi alınması üzerine, 22 Ekim günü bölücü terör örgütü mensuplarını yakalamak, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, yasa dışı inşa edilen yerlerin yıkımı için güvenlik güçlerimizce operasyon düzenlenmiş olup, yasa dışı inşa edilen binalar mezarlara dokunulmadan yıkılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, yıkım esnasında güvenlik güçlerini engellemek isteyen 1'i bayan 14 kişinin gözaltına alındığı aktarılarak, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla, teröristle mücadele faaliyetlerine kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...