Tgrt Haber
11 Kasım 2021 09:31

Kara kutuya SİHA bombası: PKK’nın Suriye kurucusu imha edildi

Suriye’de terör kantonları kurup PKK’nın Suriye yapılanmasının temelini atan, Arap ve Türkmenlerin arazilerine el koyan PKK elebaşı Yusuf Kilo, MİT ve TSK’nın Kamışlı’da düzenlediği nokta operasyonla vuruldu. Operasyonda ayrıca iki koruması da öldürüldü.

Kara kutuya SİHA bombası: PKK’nın Suriye kurucusu imha edildi
PKK,terör örgütü,suriye,yusuf kilo,MİT,TSK,SİHA,kara kutu

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Haseke iline bağlı Kamışlı’da terör örgütüne bir darbe daha indirdi. SİHA’lar, PKK’nın Suriye ayağının temelini atan Mustafa Kilo ile birlikte akrabası olan iki korumasının aracını imha etti. Üç terörist de etkisiz hâle getirildi. Terör örgütüne yakın siteler “Türk ordusu, sivilleri katletti” propagandası yaptı. Ancak gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Ölenlerin Yusuf Kilo ile korumaları ve akrabaları olan Mazlum ve Mahmud Kilo olduğu tespit edildi. Yusuf Kilo’nun, 1983’te PKK’nın Suriye ayağını kurduğu, 5 oğlunun örgütte olduğu öğrenildi. Elebaşı Kilo’nun, Afrin ve Kamışlı’da terör kantonları için çalıştığı ayrıca Türkmen ve Arapların arazilerine çöktüğü, örgüte vergi topladığı belirlendi.

AİLE BOYU TERÖRİSTLER

Terörist Yusuf Kilo, 1980 yılında terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan ile tanıştıktan sonra Irak, Doğu ve Güneydoğu’da Türkiye’ye karşı uzun yıllar terörist faaliyetlerde bulundu. Terörist Yusuf Kilo’nun 5 oğlu, kardeşleri ve çok ile birlikte çok sayıda yakını Türkiye’ye karşı PKK saflarında faaliyet yürütüyor. Kilo’nun terör örgütüne katılan oğullarından Nureddin Kilo 9 Temmuz 1991 tarihinde Siirt’e bağlı Şirvan bölgesinde 9 Temmuz 1991 tarihinde diğer oğlu İsa Kilo ise 14 Eylül 1992’de Haftanin’de Mehmetçik tarafından etkisiz hâle getirildi. Kandil üzerinde büyük etkisi olan Yusuf Kilo, kara kutu ve örgüt hiyerarşisinde Ferhat Abdi Şahin, Elder Halil ve İlham Ahmed gibi isimlerden daha üst konumdaydı.

Kara kutuya SİHA bombası: PKK’nın Suriye kurucusu imha edildiSuriye’de terör kantonları kurup, Arap ve Türkmenlerin arazilerine el koyan PKK elebaşı Yusuf Kilo, nokta operasyonla vuruldu

TÜRKMEN VE ARAPLARIN ARAZİLERİNE EL KOYDU

Yusuf Kilo, 1980’lerin başında PKK terör örgütüne katıldı. 2011’den sonra Afrin, Kamışlı gibi bölgelerde terör kantonlarının kurulmasında etkin rol üstlendi. Tüm işgal alanlarında terör kamplarının kurulmasını sağlayan Kilo, PKK’nın terör yöntemleri ile ele geçirdiği Türkmen ve Arap köylerinde on binlerce dönüm toprak ve sanayi kuruluşuna el koyarak bu yağma faaliyetlerinden elde ettiği paraların önemli bir bölümünü zimmetine geçirirken bir kısmını örgüte gönderdi. Haseke, Deyr el-Zor, Rakka, Dırbesiye, Menbiç ve Kamışlı’da yürütülen her ticari faaliyetten örgüt adına haraç alan çetenin başında da yine Yusuf Kilo var. Aynı bölgelerde yapılan tüm zirai faaliyetlerden de bu çete PKK adına yüzde 20 oranında emniyet payı adı altında zorla para topluyor.

 

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...