Tgrt Haber
24 Haziran 2022 11:47 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 12:23

Son dakika! PKK'ya ağır darbe: 18 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB); Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde saldırı hazırlığında olan 18 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! PKK'ya ağır darbe: 18 terörist etkisiz hale getirildi
pkk,terörist

Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız devam ediyor. Gri listede aranan Şükran Alp ve MİT tarafından nokta operasyonla öldürülen örgütün sözde yöneticilerinden Delal Azizoğlu'ndan sonra bir büyük darbe daha vuruldu.

Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı hazırlığındaki 18 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi. MSB'den yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terörle mücadelesi gece gündüz, dağ bayır demeden kararlılıkla devam ediyor. Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı hazırlığındaki 18 PKK/YPG'li terörist, başarılı operasyonlarla etkisiz hâle getirildi" ifadelerine yer verildi.

GRİ LİSTEDEKİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

İçişleri Bakanlığı da Eren Abluka-17 operasyonunda 2 PKK'lı teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Öldürülen teröristlerden birinin gri listede yer alan ve başına 500 bin TL ödül konan örgütün sözde YJA-Star kadın sorumlusu 'Arin' kod adlı Şükran Alp olduğu tespit edildi.

BİR DARBE DE MİT'TEN

Öte yandan terör örgütü PKK'ya bir darbe de Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) Terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden Delal Azizoğlu, MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde düzenlediği operasyonla öldürüldü.

Kandil’den talimat aldığı ve Süleymaniye’ye gittiği tespit edilen ‘Raperin’ kod alı Delal Azizoğlu MİT’in nokta operasyonuyla öldürüldü. Operasyonu büyük bir gizlilikle yürüten MİT, Azizoğlu’nun öldürülmesinden sonra Irak’ı terk etti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...