Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ocak 2016 16:19

PKK'ya çok büyük darbe

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yürütülen operasyonda, terör örgütü PKK'nın yanı sıra örgütün sözde ilçe yöneticileri de büyük darbe aldı.

PKK'ya çok büyük darbe
cizre, pkk,

Operasyon kapsamında 446 terörist etkisiz hale getirildi, 132 terörist sağ olarak ele geçirildi, 432 barikat kaldırıldı, 126 hendek kapatıldı. Büyük kısmı teröristlerden temizlenen ilçenin sadece Sur ve Cudi mahallelerinde güvenlik güçleriyle terör örgütü mensupları arasında çatışmalar sürüyor.

KANDİL'DEN GELEN TELSİZ ÇAĞRILARINA YANIT VERMİYORLAR

Operasyonda sıkışan örgütün "Agir", "Doktor" ve "Dijvar" kod adlı sözde Cizre sorumluları, Kandil'den gelen telsiz çağrılarına yanıt vermiyor. Bu teröristlerin, etkisiz hale getirildiği ya da ilçeden kaçtığı değerlendiriliyor. "Sipan" kod adlı terörist ise yaralandı. Terör örgütü PKK'nın uzantısı YPS'nin (Sivil Savunma Birlikleri) sözde Cizre sorumlusu Rüzgar Y. ise güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada etkisiz hale getirildi. Terör örgütü uzantısı "YPS-Jin"in kuruluş bildirgesini okuyan terörist S.H.K. da ilçeden çıkmaya çalışırken yakalandı.

ÖRGÜTÜN SÖZDE MAHKEMESİ ORTAYA ÇIKARILDI

Güvenlik güçlerinin Nur Mahallesi'ndeki operasyonunda, terör örgütü PKK mensuplarının sözde mahkeme olarak kullandığı bir bina ortaya çıkarıldı.

Bina içerisinde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri, örgütün sözde bayrak ve flamaları bulundu. Mahkeme gibi düzenlenmiş evde, bir bölümü yanmış çok sayıda tutanak ele geçirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...