Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Şubat 2016 09:40

PKK'ya kızıp DAEŞ'in canlı bombası olmuş

Yılbaşını kana bulamak isterken yakalanan ikisi canlı bomba 4 DAEŞ’li ile ilgili iddaname tamamlandı. Canlı bombalar için 22 yıl istendi.

PKK'ya kızıp DAEŞ'in canlı bombası olmuş
ışid, daeş, bomba,

Milliyet'in haberine göre: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yılbaşı gecesi Ankara’yı kana bulamaya hazırlanırken yakalanan iki canlı bombacının da aralarında olduğu 4 kişi hakkında, “silahlı DAEŞ terör örgütü üyesi olmak ve patlayıcı madde bulundurmak” suçlarından 22 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. İddianamede, kardeşi ve amcası Kobani’de DAEŞ saflarında savaşırken ölen Musa Canöz’ün PKK’ya karşı nefret ve intikam amacıyla ADNAN YILDIRIM ve diğer iki kişiyle birlikte eylem hazırlığındayken yakalandığı anlatıldı. İddianamede, Canöz ve Yıldırım’ın yakalandıkları evde, Ankara’da faal olan beş adet kilise adresi ve ayin saatlerinin yazılı olduğu iki adet yazılı döküman ile patlamaya hazır halde bir adet bomba yeleği ve sırt çantasının ele geçirildiği kaydedildi.
 
Silah eğitimi aldı

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede, Musa Canöz’ün ifadesine yer verildi. Canöz, ifadesinde, 2007-2008’de tanıştığı kişilerden etkilenerek İslami bilgiler edinmeye başladığını, 2012 sonlarında Suriye’de muhaliflerin kontrolünde olan bölgeye geçerek sivil olarak yaşamaya başladığını, Suriyeli bir kadınla imam nikahı ile evlendiğini kaydetti. Canöz, 2014 başına kadar muhaliflerin yanında kaldığını söyledi.

İç karışıklık nedeniyle eşini alarak Türkiye’ye döndüğünü, 6-7 ay Türkiye’de kaldıktan sonra 2014 ortalarında DAEŞ kontrolündeki Halep bölgesine geçtiğini kaydeden Canöz, 2015 yılı başında tüm ailesini alarak Suriye’ye gittiğini söyledi. Amcası Kadir’in yanısıra ağabeyi Adem’in silahlı eğitim alıp doğrudan çatışma bölgesi olan Kobani’ye gittiğini ve orada öldüğünü belirten Canöz, PKK’ya karşı büyük bir kin ve öç alma duygusu oluştuğunu kaydetti. 2015 Mart’tan Ağustos’a kadar kendisinin de Kobani’de bulunduğunu belirten Canöz kafasındaki planın Türkiye’de sivil halkın zarar görmeyeceği sadece PKK’ya yönelik bir eylem olduğunu, Suriye’deki yetkili kişinin de planı desteklediğini söyledi.
 
Talimatla geldi

Basit bir patlayıcı düzeneği yapmayı öğrendiğini anlatan Canöz, Adnan Yıldırım ile birlikte hareket etme talimatını Urfalı Arap kökenli Ebu İbrahim kod adlı Mustafa Mol vasıtasıyla Şeyh Ebu Enes’in verdiğini kaydetti. Canöz, hedef yerler arasında Caferilerin camisi, kiliseler, askeri ve idari bölgelerin bulunduğunu söyledi. Suriye’de kod adının Hamza olduğunu belirten Canöz, Türkiye içinde PKK için dahi olsa böyle bir eylem hazırlığı içerisinde olduğu için pişman olduğunu, eylemin kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti’nin polisi, askeri veya sivil vatandaşı için olmadığını öne sürdü.
İddianamede, şüpheli Zafer Altan’ın ise örgüte eleman temin ettiği anlatıldı. Şüphelilerden Adnan Yıldırım da 2011’de Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde işe başladığını anlatarak, “Orada namaz kılmaya başlayıp camide namaz kılarken kılış şeklinde etkilendiğim Ümit Akbulut ile tanıştım. Ümit bana din içerikli kitaplar getirdi. Okuduğu kitaplardan şiddetli şekilde etkilendim. Sonra Suriye’ye gittim. Bana kod olarak Ebu Mustafa dediler. Bir süre sonra çocuklarımı özlediğim için Türkiye’ye gelmek istedim izin vermediler. Eylem talimatı verilince dönmeme izin verdiler” dedi.  

Bomba düzeneğini Canöz’ün hazırladığını söyleyen Yıldırım, Deniz Kuvvetleri, Kara Harp Okulu, Meclis, Emniyet ve Polisevi’ne kadar yürüyüp keşif yaptıklarını, ancak bu keşfettikleri yerlerde kimsenin kendini patlatamayacağını söyledi. Yıldırım, şunları kaydetti: “Bir gün mesaj geldi, plan değişti, ‘acil bir çanta yap’ dedi. Mustafa, bize kilise, turistlerin bol olduğu yerler özellikle Şia camisinde keşif yapmamızı istendi. Gidip yaptık. Mustafa bize bombalı çantayı birilerin gelip teslim alacağını bildirdi. Ancak kimse gelmedi. O ara yakalandık.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...