Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Kasım 2021 10:22

PKK'ya pençe: 2 terörist öldürüldü

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe Şimşek operasyonu kapsamında 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

PKK'ya pençe: 2 terörist öldürüldü
pkk,terörist

Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik mücadele, yurt içi ve sınır ötesinde aralıksız olarak devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada "Mehmetçiğin nefesi, teröristlerin ensesinde! Irak’ın kuzeyindeki Pençe Şimşek operasyon bölgesinde tespit edilen 2 PKK’lı terörist, ateş destek vasıtaları ile etkisiz hâle getirildi" ifadelerine yer verildi.

TERÖRİSTLERİN İNLERİ TESPİT EDİLDİ

Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları kararlılıkla devam ederken, Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde devam eden operasyonlarla Mehmetçik, zorlu arazi koşullarına rağmen teröristlerce kullanılan mağaralara tek tek giriyor, bölgeyi teröristlerden temizliyor.

Komandolar, son olarak Pençe Yıldırım Harekat bölgesindeki Bisur mevkisinde kaçan teröristlerin kullandığı mağarayı ele geçirdi. Terör örgütünün sözde bölge sorumlularının kaldığı belirlenen mağarada aralarında M-16 piyade tüfeklerinin de olduğu silahlar ve çok sayıda mühimmatla çeşitli yaşam malzemeleri bulundu.

"Odalara" ayrılan mağaraya ait görüntüler dikkati çekti, mağaranın komandolar tarafından kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...