Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Nisan 2016 12:29

PKK'ya tarihinin en büyük darbesi

Doğu ve Güneydoğu'da kanlı eylemlerini 30 yıldır sürdüren, kırsalda umduğunu bulamayınca saldırılarını şehirlere taşıyan PKK'lı teröristler, TSK ve emniyet unsurlarınca karadan ve havadan yürütülen kapsamlı operasyonlar sonucu ağır kayıp verdi

PKK'ya tarihinin en büyük darbesi
pkk,doğu,güneydoğu,darbe,

Eylemleriyle dünyanın en acımasız terör örgütleri listesinde ilk  sıralarda yer alan PKK, 1980 ve 1990'lı yıllarda kırsalda yerleşim yerlerine  hedef gözetmeksizin düzenlediği baskınları, silah bırakma sorumluluğunu yerine  getirmek yerine Çözüm Süreci'ni sabote ederek şehirlerde gerçekleştirdiği  saldırılarla sürdürdü. Kazdıkları çukur, kurdukları barikat, tuzakladıkları  patlayıcılarla sivillerin yaşamını hiçe sayan teröristlerin eylemleri nedeniyle  yüzlerce aile evlerini terk etmek zorunda kalırken, Çözüm Süreci'nde sağlanan  huzur ve barış ikliminde her alanda gelişmenin sağlandığı bölgede yaşamın  normalleşmesinin tadına varan vatandaş, tehdit ve baskılara boyun eğmedi,  teröristleri yerleşim yerlerinde barındırmadı. Suruç'ta 2 polisin şehit  edilmesinden sonra başlayan operasyonlarda PKK'ya tarihinin en büyük darbesi  vurulurken, 9 ayda aralarında örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim  olanların da bulunduğu 5 bin 629 terörist etkisiz hale getirildi. Kararlılıkla  yürütülen operasyonlar ve halkın destek vermemesi sonucu köşeye sıkışan örgütteki  çözülme, teröristlerin telsiz konuşmalarına da yansıdı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 30 yılı aşkın  süredir kanlı eylemlerini sürdüren, kırsalda umduğunu bulamaması sonucu  saldırılarını şehirlere taşıyan PKK'lı teröristlere Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)  ve emniyet unsurlarınca karadan ve havadan yürütülen kapsamlı operasyonlarla ağır  darbe vuruldu.Eylemleriyle dünyanın en acımasız terör örgütleri listesinde ilk  sıralarda yer alan PKK'nın, 1980 ve 1990'lı yıllarda kırsalda yerleşim yerlerine  hedef gözetmeksizin düzenlediği baskınlarda bebeklerin de arasında bulunduğu çok  sayıda sivil yaşamını yitirdi, insanlar tehdit ile yerlerinden edildi.Bu süreçte kırsaldaki saldırıların yanı sıra şehirlerde de sivilleri  hedef alan kanlı eylemler gerçekleştiren teröristlerin saldırıları asker ve polis  ile sivil can kayıplarının yanı sıra telafisi mümkün olmayan manevi kayıplara da  yol açtı.
YAŞAM VE EĞİTİM HAKKINI GASBETTİLER 
Silah bırakıp sınır dışına çekilmek yerine eylemleriyle Çözüm  Süreci'ni sabote eden terör örgütü, kırsaldan şehirlere taşıdığı saldırılarda da  yine sivilleri hedef aldı.
KCK'nın geçen yıl temmuz ayında, "barajlar ve baraj inşasında  kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından, o tarihten bu  yana terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H, barış ve huzur ortamını  bozmayı hedefleyen eylemlerini sürdürdü.

Suruç'ta iki polisin şehit edilmesinden sonra yine silaha sarılan  teröristler bu kez de vatandaşların yaşam alanlarına çukur kazdı, barikat kurdu,  patlayıcı tuzakladı.

Vatandaşları canlı kalkan olarak kullanan teröristlerin bölgenin yanı  sıra Ankara ve İstanbul'da canlı bomba ve bomba yüklü araçlarla düzenlediği  saldırılarda çoğu çocuk onlarca sivil yaşamını yitirdi, birçok kişi sakat kaldı.

7 Temmuz 2015-17 Nisan 2016 tarihlerini kapsayan 286 gündeki terör  saldırılarında 240'ı asker, 157'si polis, 9'u korucu olmak üzere 406 güvenlik  görevlisi şehit edildi.

Yaşam, eğitim, seyahat hakkını ve ibadet özgürlüğünü gasbeden  teröristler, halkı evinden, işinden, okulundan etti. Terör saldırılarından  duydukları endişe ile bölgede evlerini, yaşamlarını sürdürdükleri il ve ilçeleri  terk etmek zorunda kalan aileler, ev sahibi iken kiracı, esnaf iken işportacı,  kendi ülkesinde sığınmacı oldu.

 

KIRSALDA UMDUĞUNU BULAMADI, ŞEHİRLERDE TUTUNAMADI

Çözüm Süreci'nde sağlanan huzur ve barış ikliminde her alanda  gelişmenin sağlandığı bölgede yaşamın normalleşmesinin tadına varan vatandaş,  terör örgütü PKK'nın tehdit ve baskılarına boyun eğmedi.

 Teröre prim vermeyen vatandaş, tercihini barış ve huzurdan yana  kullanarak teröristleri yerleşim yerlerinde barındırmadı.

 Diyarbakır'ın Sur ilçesi açılan teröristlerce çukur, kurulan bombalı  tuzaklar 103 gün süren "Bayrak-12 Sur Müşterek Birlik Operasyonu"nun ardından  bertaraf edildi. Burada güvenlik güçlerine karşı tutunamayan PKK'lı teröristler,  aynı saldırılarını Bağlar ilçesinin Kaynartepe Mahallesi'nde sürdürme girişiminde  bulundu. Bu mahallede diğer ilçelerdeki gibi saldırılarını devam ettiren  teröristler, mahalle sakinlerinden destek bulamadı.

 Güvenlik güçlerinin zamanında kararlı müdahalesi ve vatandaşların  tepkisi nedeniyle teröristler, kısa süre sonra Kaynartepe Mahallesi'ni terk etmek  zorunda kaldı.

 

5 BİN 629 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Saldırılarda aralarında Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile  çocukların da yer aldığı çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Güvenlik güçlerince, Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik  saldırılar gerçekleştiren PKK'lı teröristlere yönelik yurt içi ve yurt dışında  başarılı hava ve kara operasyonları gerçekleştirdi.

Vatandaşın da destek vermediği PKK'ya TSK ve emniyet unsurlarınca  yürütülen operasyonlarla tarihinin en büyük darbesi vuruldu. Sivillerin zarar  görmemesi için operasyonları hassasiyetle sürdürmesi de PKK'nın planlarını boşa  çıkardı.

Korucuların da destek verdiği geçen yıl temmuz ayından bu yana  yürütülen müşterek operasyonlarda 5 bin 629 terörist (3 bin 765'i ölü, 604'ü  yaralı, 664'ü yakalanan, 596'sı teslim olan) etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik olmak üzere  ülke genelinde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 11 bin 331  kişi gözaltına alındı, bunlardan 3 bin 661'i tutuklandı.

 

SİVİL HASSASİYETİ ÖN PLANDA TUTULDU

Silvan, Sur, Bağlar, Cizre, İdil, Nusaybin, Silopi, Dargeçit, Derik,  Yüksekova ve Şırnak'ta kazdıkları çukur, kurdukları barikat ve tuzakladıkları el  yapımı patlayıcılar ile vatandaşlara yönelik saldırılar gerçekleştiren  teröristleri etkisiz hale getirmek için TSK ve emniyet mensuplarınca  gerçekleştirilen operasyonlarda sivillerin can güvenliği için büyük hassasiyet  gösterildi.

Operasyon bölgelerinden aralarında 8 kişilik Suriyeli sığınmacının da  yer aldığı yüzlerce aile, güvenlik güçlerini arayarak yardım talebinde bulundu.  Yaşadıkları eve ulaşan ekipler, aileleri güvenli bölgelere tahliye etti.

Operasyon bölgelerinde asker ve polisler tarafından sık sık  teröristlere "teslim ol", tahliye edilmek istenen vatandaşlara da güvenli şekilde  tahliye edileceklerine ilişkin anonslar yapıldı.

 Bu kapsamda siviller güvenli şekilde tahliye edilirken, teslim olan  teröristlerle ilgili de gerekli işlemler yapıldı.

 

ASKER VE POLİSE VATANDAŞ DESTEĞİ

Çözüm Süreci ile hayatın her alanında normalleşmenin yaşandığı bölgede  huzur ve güven ortamında yaşamlarını sürdürmek isteyen vatandaşlar, teröristlerin  saldırılarından büyük rahatsızlık duyuyor.

Yaşamlarını hiçe sayan terör saldırıları nedeniyle temel haklarından  yoksun kalan vatandaşlar, şehirlerin PKK'lı teröristlerden temizlenmesi ve  yaşamın hızla normale dönmesini için gerçekleştirilen operasyonlara büyük destek  verdiklerini her fırsatta dile getiriyor.

Bölgedeki operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerine en büyük  desteği bölgedeki vatandaşlar veriyor. Operasyonlar sırasında karşılaştıkları  güvenlik güçlerine dua eden vatandaşlar, zaman zaman ekipleri davet ettikleri  evlerinde çeşitli ikramlarda bulunuyor.

Güvenlik güçlerine farklı illerden, özellikle kadın ve çocuklar  tarafından destek içeren, duygu dolu ifadelerin yer aldığı mektuplar da  gönderiliyor.

Operasyonların yapıldığı yerleşim birimlerinde oturan vatandaşlara  mağdur olmamaları için zırhlı araçlarla gıda paketleri ulaştırıyor. Ayrıca halkın  ekmek, su ve ilaç gibi temel gereksinimleri karşılanıyor.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgelerde tedavi ve kontrol amaçlı  hastanelere gitmek isteyen vatandaşlar, alınan güvenlik önlemleri altında zırhlı  araçların eşlik ettiği ambulanslarla evlerinden alınarak hastaneye ulaştırılıyor,  tedavilerinin ardından aynı önlemlerle evlerine bırakılıyor.

 

TELSİZ KONUŞMALARINA YANSIYAN "ÇÖZÜLME PANİĞİ"

Terör örgütü PKK'da, operasyonlar sonucu verilen ağır kayıp, halktan  destek görememek teröristlerde umutsuzluk ve dağılmaya neden oluyor. Ağır kayıp  verilen dönemlerde kimi zaman lojistik güç toplamak için kamuoyuna barış  mesajları içeren, "Sözde ateşkes" kararları alan PKK'daki bu panik, kimi zaman da  telsiz konuşmalarına yansıyor.

Kırsalda ve şehirde umduğunu bulamayan, kararlılıkla yürütülen  operasyonlarla varlık gösteremeyen terör örgütündeki çözülmenin sinyali PKK'nın  elebaşılarından Cemil Bayık'ın telsiz konuşmalarında ortaya çıktı.

Bayık, teröristlere telsizden verdiği son talimatında, "Örgütteki  çözülmeyi telsiz konuşmalarıyla ifşa etmeyin. Kahramanca direnişe devam ettiğiniz  görüntüsünü verin ve sık sık dile getirin; bize yakın medya organlarıyla  paylaşın." ifadelerini kullandı.

 

"TELSİZLERİ NADİR KULLANMAYA GAYRET EDİN"

"Arkanızda yaralı bırakmayın, her şeyi dökülüyorlar, susturun"  talimatı veren Bayık, teröristlere şu uyarılarda bulundu:

"Tecrübe kazanmış, güvendiğiniz YPS'lileri yanınızda kırsala götürün.  İhanet eden halkla ilişki kurmayın, yakaladıklarınızı cezalandırarak bölgeyi terk  edin. Yakın, patlatın ve binalardan öyle çıkın. Vakit bulamadığınızda da  kazdığınız tüneller dahil her şeyi tuzaklayın."

Operasyonların kararlılıkla sürmesi halinde PKK'nın ağır kayıplarını  gören ve ölmek yerine devlete sığınmak isteyenlerin artmasıyla teslim olan  teröristlerin sayısının de yükseleceği öngörülüyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...