Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ekim 2015 05:12

PKK'yı kurtarmak için MLKP örgütü bakın ne planladı

Kobani'de PKK tarafından eğitilen MLKP örgütünün köşeye sıkışan PKK'yı kurtarmak için Alevileri sokağa dökmeye hazırlandığı ortaya çıktı.

PKK'yı kurtarmak için MLKP örgütü bakın ne planladı
pkk, mlkp,

Suruç ve Ankara'daki bombalı saldırıların ardından adını duyuran terör örgütü Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP)'nin Alevi vatandaşları sokağa dökmek için İstanbul'da provokatif bombalı eylemlere hazırlandığı ortaya çıktı. Emniyet birimlerinin elde ettiği verilere göre MLKP'nin 'Son Kanlı Eylem' adı altında gerçekleştirmeyi planladığı eylemlerin kararı MLKP -PKK tarafından alındı. Örgütün kanlı planı gerçekleştirmek için Muharrem ayı içerisinde iki cemevini seçtiği öğrenildi. İstanbul Tuzla ve Kocaeli Çayırova'da bulunduğu belirtilen 2 cemevinin deşifre olması üzerine provokatif eylemlerin farklı noktaları hedef alabileceği ihtimali nedeniyle vatandaşlar her türlü şüpheli duruma karşı uyarıldı.

AŞURE GÜNÜNÜ SEÇMİŞLER

Emniyet kaynaklarının bir örgüt üyesinden aldıkları bilgiye göre MLKP terör örgütünün söz konusu saldırıları, Alevi vatandaşların Cemevinde toplandıkları sırada gerçekleştirmeyi planladığı da belirlendi. Bu çerçevede, örgütün saldırı için Aşure Günü'nü seçilebileceği, saldırılar akabinde Alevi kökenli vatandaşların ayaklanmaya zorlanacakları ve provoke edilecekleri ifade ediliyor. Ayaklanmaya zorlanacak Alevi vatandaşları ise MLKP örgütü tarafından tespit edilen örgüt militanlarının yönlendireceği dile getiriliyor.

SİLAH DEPOLADILAR

Alevileri ayaklandırarak kaos çıkarmayı amaçlayan terör örgütleri, eylemler sırasında güvenlik güçlerine karşı kullanılmak üzere Çayırova ve Pendik'te silah depolandığı, bu depoların emniyet birimlerince takibe alındığı öğrenildi. MLKP Militanları Kobani'ye giderek PKK'nın Suriye kolu YPG tarafından eğitilmişlerdi. Emniyet birimleri önceki gün İstanbul Ataşehir'de yakalanan El Muhaberat ajanının da benzer bir provokasyon için görevlendirilip görevlendirilmediğini araştırıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...