Tgrt Haber
14 Ocak 2015 22:44

Polis alımında yaş şartı 28 olacak

TBMM İçişleri Komisyonu'nda görüşülmeye devam eden "İç Güvenlik Paketi"ne göre, polis alımındaki yaş şartı, mevcut düzenlemedeki gibi 28 olacak.

Polis alımında yaş şartı 28 olacak
polis, polis alımı, yaş şartı,

Polis alımındaki yaş şartı, mevcut düzenlemedeki gibi 28 olacak. TBMM İçişleri Komisyonu, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı görüşmeye devam ediyor. Tasarının, "polis olmadaki yaş şartını düzenleyen" 10. maddesinin 5. fıkrasında, AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin verdikleri ortak önergenin kabul edilmesiyle değişiklik yapıldı. Buna göre, polis alımındaki yaş şartı, mevcut düzenlemedeki gibi 28 olacak. Tasarının mevcut halinde bu yaş şartı 26'a düşürülmüştü. Lisans mezunlarından KPSS'de bakanlıkça belirlenecek taban puanı alanlar arasından sınavın yapıldığı yılın, 31 Aralık tarihi itibarıyla 28 yaşından gün almayan erkek ve kadın adaylar arasından, sınavda başarılı olanlar polis meslek eğitim merkezlerine alınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...