Tgrt Haber
06 Temmuz 2022 12:51 - Güncelleme : 06 Temmuz 2022 14:59

Son dakika: Polise yumruk atan DBP'li Salihe Aydeniz hakkında ilk karar

Son dakika haberi: Meclis Hazırlık Komisyonu, polise yumruk atan Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verdi. Karara ilişkin rapor, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna gönderilecek.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika: Polise yumruk atan DBP'li Salihe Aydeniz hakkında ilk karar
salihe aydeniz,DBP

Kadıköy’de düzenlenen izinsiz gösteride polise yumruk atan DBP'li Salihe Aydeniz hakkında ilk karar açıklandı. Hazırlık Komisyonu, oy çokluğu ile Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verdi. Hazırlık Komisyonu’nun raporu Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na iletilecek.

POLİSE YUMRUKTA İLK KARAR

Tekrar toplanan komisyon DBP’li vekil Salihe Aydeniz hakkında raporunu hazırladı. Komisyon Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin karar verdi. Komisyonun dokunulmazlığın kaldırılması yönündeki kararı Karma Komisyon'da ele alınacak.

18 Temmuz itibarıyla DBP'li Aydeniz hakkındaki 5 dosya Karma Komisyon'da incelenecek. Karma Komisyondan da dokunulmazlığın kaldırılması yönünde karar çıkarsa nihai oylama Meclis Genel Kurulunda olacak. Genel Kurul'da da salt çoğunlukla kabul oyu kullanılması durumunda, Aydeniz’in dokunulmazlığı kaldırılacak ve yargılanmasının önü açılacak.

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz’in, dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke hazırlanmış ve Meclis Başkanlığına iletilmişti.

Adalet Karma Komisyonunda oluşturulan hazırlık komisyonu da çalışmalarına başladı. Salihe Aydeniz, savunma yapmaya HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile beraber geldi. Komisyon, Salihe Aydeniz'in sözlü savunmasını aldı. Kendisine saldırı olduğunu iddia eden Aydeniz, “kendimi savundum" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...